Vizyondaki filmlerde bu hafta (20 Nisan 2018)

19.04.2018 20:34

20 Nisan 2018 haftasında 5'i yerli 10 film sinemaseverlerle buluşuyor. 

A Wrinkle In Time (Zamanda Kıvrılma)

Bilimkurgu, fantastik ve macera türlerindeki filmin yönetmeni Ava DuVernay. Oyuncu kadrosunda Chris Pine, Reese Witherspoon, Oprah Winfrey, Mindy Kaling ve Storm Reid yer alıyor. Astrofizikçi bilim adamı Alexander Murry (Chris Pine), zaman ve boyutlarla ilgili birçok önemli çalışmaya imza attığı sırada bir iz bırakmadan ortadan kaybolur. Birçok kişi Murry'nin öldüğünü düşünmekte, ancak kızı Meg (Storm Reid) ve eşi Kate (Gugu Mbatha-Raw) başka bir boyuta geçmiş olabileceğine inanmaya devam etmektedir. Bir gün Meg'in erkek kardeşi Charles (Deric McCabe), Bn.Hangi, Bn.Neydi ve Bn.Kim adlarında 3 tuhaf kadınla tanışmalarını sağlar. Onlar da Alexander'ın hayatta olduğuna inanmaktadır. Meg, Charles ve Meg'in arkadaşı Calvin (Levi Miller), hayallerine sığmayacak bir dünyaya yolculuk ederek karanlık güçlerle savaşır. 

Winchester Gizemli Ev

Yönetmenlik koltuğuna Michael ve Peter Spierig ikilisinin oturduğu korku türündeki filmde Helen Mirren, Jason Clarke, Sarah Snook, Angus Sampson ve Laura Brent rol alıyor. Özellikle 19. yüzyılın savaşlarında çok sık kullanılmış Winchester tüfek şirketinin mirasçısı olan Sarah Winchester (Helen Mirren), şehirden uzakta, kocaman bir konakta yaşamaktadır. Üstelik bu evin inşaatı hiç durmadan devam etmekte, sürekli yeni odalar eklenmektedir. Bu bitmeyen inşaatın nedeni yaşlı kadının gösteriş merakı değil, zamanında Winchester tüfekleriyle öldürülmüş kişilerin intikam için dönen ruhlarını hapsetme isteğidir. Dul Winchester, bu ruhlar tarafından lanetlendiğine emindir. Doktor Eric Price (Jason Clarke) her ne kadar hayaletlere inanmasa da evde tuhaf birşeylerin döndüğü kesindir, üstelik daha öncekilerden hiçbirinin olmadığı kadar güçlü bir ruh daha dadanmıştır. 

Bütün Saadetler Mümkündür

Yönetmenliğini ve senaryosunu Selman Kılıçaslan’ın üstlendiği dram türündeki yerli filmde Kemal Uçar, Arif Erkin, Ruhi Sarı, Nilay Erdönmez ve Fatih Topçuoğlu rol alıyor. Mühendislik eğitimi alan Ali (Kemal Uçar), bir Erasmus projesi vasıtasıyla yurt dışına gitmenin hayalini kurmakta olan genç bir adamdır. Hedefi belli olsa da arayışı sona ermiş değildir. Günün birinde bir türkü barda çalışan Gülce'den (Nilay Erdönmez) hoşlanmaya başlar. Hemşirelik okuyan Gülce, bir yandan da para kazanmak için yaşlı ve yalnız Mevlüt Bey'in (Arif Erkin) bakımıyla ilgilenmektedir. Bir şekilde Mevlüt'ün öyküsüne de ortak olan Ali, bir soruyu kendine sormaktan vazgeçmez: Bütün saadetler mümkün müdür?

Isle of Dogs (Köpek Adası)

Haftanın animasyon filmlerinden biri olarak dikkat çeken yapımın yönetmenliği ve senaryosu Wes Anderson’a ait. Seslendirenler arasında Bryan Cranston, Koyu Rankin,  Edward Norton, Liev Schreiber ve Bill Murray gibi yıldız isimler yer alıyor. Günümüzden 20 yıl sonra Japonya'da köpek nüfusu kontrolden çıkıp bir de 'köpek gribi' salgını baş gösterince, köpeklerin çöple dolu bir adada karantina altına alınmasına karar verilir. 12 yaşındaki Atari Kobayashi, oraya bırakılmış Spots adlı köpeğini bulmak için büyük bir cesaret örneği göstererek adaya gelir. Adanın diğer köpekleri, Atari'nin Spots'u bulmasına ve bunu yetkililere yakalanmadan yapmasına yardım edeceklerdir.

Cici Babam

Yönetmenliğini Meltem Bozoflu’nun üstlendiği yerli komedi filminde Yasemin Conka, Onur Buldu, Mahir İpek, Onur Atilla ve Derya Karadaş rol alıyor. Babaları vefat etmiş 3 kardeş, Gaziantep'in bir köyünde yaşayan annelerinin yanına giderken görmeye hiç alışık olmadıkları, son derece marjinal görünümlü bir otostopçuyu yanlarına alırlar. Bu tuhaf adam, sevgilisinin yanına gittiğini, ilk fırsatta onunla evleneceğini anlatır. Köye vardıklarında büyük sürpriz ortaya çıkar, rastaları ve dövmeleriyle dikkat çeken Tanju'nun (Mahir İpek) evleneceği kadın, 3 kardeşin dul annesi Melahat'ten (Yasemin Conka) başkası değildir. Bu durum özellikle çocuklardan Hacı (Onur Buldu) için büyük bir şok olacak, 'cici baba'sının planlarını engellemek için her şeyi yapacaktır. 

Vallahi Hortladı

Haftanın bir diğer yerli komedi filmi olan Vallahi Hortladı’nın yönetmenliğine ve senaryosuna Volkan Adıyaman imza attı. Nuri Alço, Doğa Konakoğlu, Hasan Yalnızoğlu, Burak Şahin ve Bülent Mert oyuncu kadrosunda öne çıkan isimler olarak dikkat çekiyor. Konusuna gelecek olursak; M.Ö. 2600 civarında yaşamış kral Nam-sis, kendisini ve eşini sonsuza dek yaşatabilmek için 14 adet özgür ruha ihtiyaç duymaktadır. Bu 14 kişi, kendilerini kurtarıp Nam-sis'i mezarına gönderebilmek için, yıllardır bütün dünya nimetlerine tövbe edip inzivaya çekilmiş olan Nuri Hoca'dan (Nuri Alço) yardım isterler. 

İlişki Durumu: Açık İlişki

ABD yapımı romantik komedi türündeki filmin yönetmeni Brian Crano. Oyuncu kadrosunda Rebecca Hall, Dan Stevens, Jason Sudeikis, Gina Gershon ve François Arnaud yer alıyor. Sevgilisi Will (Dan Stevens) ile güzel devam eden bir ilişkisi olan, kısa süre içinde evlilik teklifi almayı bekleyen Anna (Rebecca Hall), erkek kardeşinin kafasına soktuğu fikri fazlasıyla benimser ve sevgilisine evlenmeden önce bir süre başka insanlarla da birliktelikler yaşamalarının iyi olacağını belirtir. Böylelikle hayatlarına farklı insanlar almayı kabul ederler. 

Sandık

Korku türündeki yerli filmin yönetmenliğinde ve senaryosunda H. Mücahit Pehlivan imzası var. Filmde Celal Bıyıklı, Adnan Tunalı, Çağlar Ozan Aksu, Sinem Yılmaz ve Mutlu Dereli rol alıyor. Şehirden oldukça uzakta, doğa harikası bir bölgede yer alan Turan köyünün kaderi, bir sabah köy üzerinde uçmaya başlayan gizemli helikopterlerin taşıdığı sandıkları bölgeye bırakmasıyla değişecektir. Sandıkların içinden çıkan ve kendi içlerinde bir hiyerarşiye sahip genleri ile oynanmış sülükler tüm bölgeyi gerçek bir kaosa sürükler. Öfkesini ve şiddet duygusunu kontrol edemeyen hastalar ve hayatta kalmaya çalışanlar olarak ikiye ayrılan köyde taraflar arasındaki yoğun mücadele sürmektedir. Köye uğrayan 6 kişilik arkadaş grubu ise tüm bu karmaşanın tam ortasında kalacaktır. 

Horoz Bayram

Yönetmenlik koltuğuna Mustafa Diyar Demirsoy’un oturduğu yerli komedi filminde Abdullah Aslan, Sahra Zeyni, Hüseyin Taş, Zülfü Hamit Altın ve Şükran Çağman rol alıyor. Şanlıurfa'nın bir köyünde yaşayan Bayram, bütün komşularına borç takmış, bu durum da köylüleri son derece sinirlendirmiştir. Alacaklıların nefesini ensesinde hissetmekten bıkan Bayram, sihirbazlık yapan bir arkadaşının yardımıyla çıkış yolu bulur. Köylerinde yapılan bir gösteri sırasında sihirbaz, Bayram'ı bir kutuya sokarak onu horoza dönüştürdüğünü söyler. Bayram sahne arkasından kaçarken, bütün köylüler Bayram'ın artık horoz olduğuna inanmıştır. Sihirbaz da horozu ancak bir yıl sonra tekrar Bayram haline getirebileceğine herkesi ikna etmiştir.

Bu hafta gösterime giren bir diğer animasyon film ise Türkiye’den. Yönetmenliğini Oleg Kuzovkov’un üstlendiği filmde Maşa ve arkadaşı Koca Ayı'nın yeni maceralarına Enes Batur ve diğer bazı internet fenomenleri de eşlik ediyor. Karakterleri seslendirenler arasında Batur’un yanı sıra Başak Karahan, Duru Önver, Çağla Demirel ve Nisan Aktaş da yer alıyor.