Alan Taylor The Sopranos Öncesinde Geçen Olayları Anlatan Filmin Yönetmeni Olacak

04.07.2018 05:24
Alan Taylor The Sopranos Öncesinde Geçen Olayları Anlatan Filmin Yönetmeni Olacak

New Line, The Sopranos dizisinde yaşanan olayların öncesini anlatacak The Many Saints Of Newark filmini yönetmesi için Alan Taylor'la anlaştı.

 

Stüdyo, Mart ayında The Sopranos'un yaratıcısı David Chase'den senaryoyu alır almaz filmin hazırlıkları için çalışmalara başladı. Film, 1960'larda Newark-New Jersey'de, Afrikalı-Amerikalı ve İtalyan sakinler arasındaki çatışmaları konu alıyor. Temmuz 1967'de dört gün süren çatışmalarda, Newark'tan 26 kişi öldü ve yüzlerce kişi yaralandı. The Sopranos dizisi, New Jersey'de, 1999 ve 2007 yılları arasında yaşanan olayları konu aldı ve HBO'da altı sezon sürdü. Sevilen dizi, 21 Primetime Emmy Ödülü aldı.

 

Chase ile The Sopranos'da çalışan Lawrence Konner, senaryonun ortak yazarı. Chase ayrıca filmin yapımcılığını da üstleniyor. The Many Saints Of Newark'ın, Sopranos'taki bazı karakterlerin gençliklerine yer vermesi bekleniyor. Dizinin yıldızı James Gandolfini, 2013'te hayatını kaybetmişti. Alan Taylor dizi boyunca 86 bölümün 9'unu yönetti. Kariyeri boyunca yönettiği diğer diziler arasında Game of Thrones, Mad Men, Boardwalk Empire ve Electric Dreams bulunuyor.