Netflix Nike'ın Kurucusu Phil Knight Hakkında Bir Belgesel Hazırlıyor

30.07.2018 07:10
Netflix Nike'ın Kurucusu Phil Knight Hakkında Bir Belgesel Hazırlıyor

Netflix, Nike'ın kurucusu Phil Knight'ın 2016 Nisan'ında yayınlanan ve bestseller olan otobiyografisi Shoe Dog'ın film haklarını satın aldı.


Ed Wood ve The People vs Larry Flynt filmlerinin senaristleri Scott Alexander ve Larry Karaszewski filmin senaryosunu yazıyor. Phil Knight yapımcılığı Frank Marshall ile birlikte üstlenecek. Knight, 1963'te Nike'ı, babasından 50 dolar borç alarak, Japonya'dan yüksek kaliteli, düşük maliyetli koşu ayakkabıları ithal ederek kurdu. İlk yılda 8.000 dolar kazandı. Bugün ise Nike’ın yıllık satışları 36 milyar doların üzerinde.

 

Ünlü iş adamı "Arkadaşım, Frank Marshall'la, hikayemi ve Nike'ın hikayesini ekrana getirme konusunda çalışmayı dört gözle bekliyorum. Netflix'le yaptığımız iş birliği hikayemizi çok geniş kitlelere ulaştıracak." açıklamasında bulundu. Marshall ve Knight 80'li yıllarda Back To The Future'ın prodüksiyonunda birlikte çalıştıkları zamandan beri tanışıyorlar. Marshall şimdiye kadar Raiders of the Lost Ark, The Color Purple, The Sixth Sense, Seabiscuit ve The Curious Case of Benjamin Button filmleriyle beş kez En İyi Film Dalında Oscar adayı oldu.