Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (7 Eylül 2018)

07.09.2018 04:17

7 Eylül 2018 haftasında 3'ü yerli toplam 7 film vizyona giriyor.


Arı Maya 2: Bal Oyunları

Maceracı Arı Maya'nın aşırı heyecanı yüzünden kraliçe arıyı utandırınca, kraliçenin kendisi ve uyumsuz böceklerden oluşan bir ekibi Bal Oyunları'na katılmaya zorlamasına neden olur. Oyunları kazanamazlarsa kovandaki arıların kış için hazırladığı tüm bala el konacaktır. Maya, Willy ve diğer arkadaşlarıyla birlikte güçlü rakiplere rağmen ekibini şampiyonluğa taşıyabilmek için her şeyini ortaya koyacaktır.

 

Keloğlan

Ünlü çocuk masalı Keloğlan'ın bu modern uyarlamasında Keloğlan, arkadaşlarıyla birlikte 40 yıl aradan sonra, çok sevdiği Cankız'ın çağrısına uyarak ormandaki hayvanların varlığını tehdit eden güçlere karşı koyuyor. Masallarda karşılaştığı her sorunu alt edebilen Keloğlan, doğa ve hayvanları korumak adına verdiği mücadeleyi kazanabilecek midir?

 

Zifir-i Azap

Kolay yoldan para kazanma hırsıyla adeta gözü dönen Hakan, bu hırsıyla fark etmeden arkadaşlarını da etkilemiş ve define bulabilmek amacıyla Boyabat Kalesi'ne kadar onları peşinden sürüklemiştir. Ancak yaptıkları bir hata, hepsini felakete sürükleyecektir. Çıktıkları bu karanlık yolculukta inançsızlıkları ve ölüm gerçeği, onların sonunu hazırlar.

 

Komplo

Theo James, Ben Kingsley ve Belçim Bilgin'in yer aldığı yapım, 2000'lerin başında BM diplomatı Benon Sevan'ın merkezinde bulunduğu gerçek bir skandalı konu alıyor. Birleşmiş Milletler'e yeni giren program koordinatörü Michael Sullivan, Irak'taki "Petrol Karşılığı Gıda" programında görevlidir. Ancak hesaplarda bir takım usulsüzlükler sezmeye başlar. Organizasyonun başındaki tecrübeli diplomat Pasha'nın liderlik ettiği yolsuzluk ağının derinlerine indikçe çok daha büyük sırlar keşfedecek ve tehlikeli durumlarla karşılaşacaktır.

 

Baba Nerdesin Kayboldum

İstanbul'da sinema bölümünde okuyan ancak beklediği fırsatları bulamayan Aşkın, hayatında her zaman yeri büyük olmuş babasının ölümüyle memleketi İzmir'e döner. Hep kaçmaya çalıştığı eski yaşantısına geri dönen Aşkın için kendisini sorgulamayla geçecek günler başlamıştır. Asıl yıkım babasının ölümü müdür, yoksa kendisini her yönden sıkıştıran, onu bir kalıba sokmaya çalışan hayatı mıdır? Aşkın varoluş mücadelesi verirken, yakın arkadaşı Ali ve aşık olduğu Oya'nın desteğine ihtiyaç duyacaktır.

 

Transit

Alman yönetmen Christian Petzold'un prömiyerini Berlin Film Festivali'nde yapan filmi, göçmen krizini konu alıyor. Paris'te yaşayan Alman Georg, Nazi birliklerinin şehre yaklaşmasıyla kaçmak zorunda kalır. Marsilya'ya giderken yanında Weidel adlı bir yazara ulaştırılması gereken mektup ve belgeler de vardır. Ancak Marsilya'da kendine güvenli bir yer bulmaya çalışırken Weidel'in intihar ettiğini öğrenir. Fransa'dan Meksika'ya kaçış izni bulunan Weidel'in kimliğine bürünmeye karar verir ancak aşık olduğu Marie isimli güzel ve gizemli bir kadın işleri karıştırır.

 

Alfa Kurt

Buzul çağının sonlandığı dönemde, yani günümüzden 20.000 yıl kadar önce, doğada yaşam koşulları hala ideal seviyeye ulaşmamıştır. İlk bizon avına çıkan genç Keda, bu av sırasında yaralanıp kabilesinden ayrı düşer. Hayatta kalmaya çalışırken kendisi gibi sürüsünden ayrı kalmış bir kurtla karşılaşır. Bir süre sonra Kurt ve Keda arasında büyük bir dostluk ve güven bağı kurulur. İkili vahşi doğada sayısız maceraya birlikte atılırlar.