BBC 'His Dark Materials' Dizisine İkinci Sezon Onayını Verdi

12.09.2018 23:45
BBC 'His Dark Materials' Dizisine İkinci Sezon Onayını Verdi

'His Dark Materials'ın TV versiyonu BBC'yi o kadar etkiledi ki ikinci sezon siparişi verildi bile. HBO ümit vaadeden diziyi Amerika'da da yayınlamak için BBC'yle anlaşma yaptı.

 

Philip Pullman'ın fantastik romanlarının dizi uyarlamasının ilk sezon çekimleri birkaç haftadır sürüyordu ancak BBC daha yayınlanmaya bile başlamamış dizi için daha fazla bölüm istediğine karar verdi. Ayrıca dizinin yeni talibi HBO, bölümleri Amerika'da yayınlamak için bir anlaşma yaptı. İkinci sezonda sekiz yeni bölüm daha yer alacak ve Logan'ın yıldızı Dafne Keen bir kez daha yetim Lyra'yı canlandıracak. Dizide Lyra, Hamilton müzikaliyle büyük ün kazanan Lin-Manuel Miranda'nın canlandırdığı Lee Scoresby karakteriyle birlikte farklı paralel gerçeklikler arasında yolculuk yapan bir maceracıdır.

 

Pullman'ın romanları, Doctor Who yapımcısı Julie Gardner yapımcılığında TV'ye uyarlandı. Dizinin senaryosunu Harry Potter ve Lanetli Çocuk'un yazarlarından Jack Thorne yazıyor. İlk iki bölümün yönetmen koltuğunda ise The King's Speech'in yönetmeni Tom Hooper oturuyor. His Dark Materials serisi üç farklı romandan oluşuyor. Dizinin sekiz bölümlük ilk sezonu, ilk kitap “The Golden Compass”ten uyarlandı. İkinci sezonun ise “The Subtle Knife’tan uyarlanması bekleniyor. Oyuncu kadrosunda Keen ve Miranda'ya James McAvoy, Ruth Wilson, Georgina Campbell, Clarke Peters, Ian Gelder ve Ruta Gedmintas eşlik edecek.