Screen International Adana Film Festivali'nin Nabzını Tutacak

19.09.2018 11:36
Screen International Adana Film Festivali'nin Nabzını Tutacak

Dünyanın önde gelen uluslararası film festivalleri için çıkardığı günlük festival dergileriyle tanınan Screen International, 22-30 Eylül 2018 tarihleri arasında düzenlenecek olan Uluslararası Adana Film Festivali'yle iş birliği gerçekleştirecek. 

 

1889 yılında kurulan Screen International, Adana Film Festivali'nde yayınlayacağı günlük dergilerle Türkiye’de bir ilki gerçekleştirmiş olacak. Dünyanın majör uluslararası film festivalleri için ürettiği festival yayınlarıyla bir markaya dönüşen Screen International, 129 senelik geleneğini Adana Film Festivali’nde de devam ettirecek. Cannes, Berlin, Toronto gibi dünyanın en gözde film festivallerindeki iş birlikleriyle tanınan Screen, 2001’den beri Screen Daily isimli internet sitesiyle varlığını sürdürüyor.

 

Dergi editörleri ve film yazarlarının festival filmlerini oyladığı yıldız tablosuyla tanınan dergi, daha önce pek çok filmin festival zaferini de önceden tahmin edebilmesiyle biliniyor. Bunun yanı sıra dergide sektörel haberler ve film eleştirilerine de yer veriliyor. 28 ve 29 Eylül’de yayınlanacak dergi, hem Ulusal Uzun Metraj Yarışması heyecanının son günlerinin nabzını tutacak, hem de 25. yıla özel konularla festivale uluslararası bir boyut kazandıracak. Türkiyeli sinema yazarlarının puanları da Screen tablosundaki yerlerini alacak.