Kate McKinnon Fox News Skandalını Konu Alan Filmde Oynayacak

26.09.2018 16:45
Kate McKinnon Fox News Skandalını Konu Alan Filmde Oynayacak

SNL ve Ghostbusters'ın yıldızı Kate McKinnon, Fox News haber müdürü Roger Ailes'ın neden olduğu cinsel taciz skandalı ve kanaldaki erkek egemen kültürü yıkmaya çalışan kadınların hikayesini konu alan filmin oyuncularından biri olacak.

 

McKinnon, Charles Randolph'un henüz ismi belli olmayan projesine katılan son büyük isim oldu. Ünlü yıldız, içinde yer alacağı en büyük dram filmi olan yapımda bir prodüktörü canlandırıyor. Kendisinin rolü gerçek bir karaktere dayanmıyor. Geçtiğimiz hafta, I, Tonya ve Mom filmlerinin yıldızı Allison Janney de yıldızlarla dolu kadroya katılmıştı. Filmde Nicole Kidman, Temmuz 2016'da Ailes'a taciz nedeniyle dava açan Fox News muhabiri Gretchen Carlson'ı oynayacak. Charlize Theron, kendi taciz hikayesini halkla paylaşarak gidişata dur diyen Megyn Kelly'e hayat verecek ve Margot Robbie'yi de Fox News'un kurgusal bir yapımcısı rolünde göreceğiz. Roger Ailes'ı ise John Lithgow canlandırıyor. 

 

Film, Ailes'in çöküşüne odaklanıyor ve haber baronunu iktidardan düşürmek için sektördeki cinsiyetçilik kültürünü alaşağı eden bir grup kadın çalışan üzerinden anlatılıyor. Ailes, Carlson'ın davasının birkaç hafta ardından Fox News'tan kovuldu ve başka kadınlar da daha sonra benzer cinsel taciz iddialarıyla ortaya çıktı. Ailes yaşananların ardından bir yıl geçmişken, 77 yaşında hayatını kaybetti. Filmin senaryosunu The Big Short'la Oscar ödülü kazanan Charles Randolph yazdı. Trumbo'nun yönetmeni Jay Roach ise yönetmenlik koltuğunda oturuyor. McKinnon kısa süre önce komedi filmi The Spy Who Dumped Me'de Mila Kunis'in karşısında rol aldı. Ayrıca Danny Boyle ile Richard Curtis’in henüz ismi belli olmayan romantik komedisinde de yer alacak.