Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehir'de Devam Ediyor

14.10.2018 14:21

Kültürel hayata eşit katılımın yaygınlaşması amacıyla altıncı kez seyircilerle buluşan Engelsiz Filmler Festivali, Eskişehir ayağının ikinci gününde Engelsiz Yarışma bölümünde yer alan “Kar” filminin oyuncusu Ozan Uygun’u ağırladı.

Kalabalık geçen gösterim sonrasında gerçekleşen söyleşide seyircilerin sorularını yanıtlayan oyuncu Ozan Uygun, ilk kez sesli betimlemeyle izlediği filmi hakkında şunları söyledi: Filmi bir süre gözlerim kapalı izledim. Bence mesele görmek ya da duymak değil, önemli olmak bir şey hissediyor olmak. Umarım bir şeyler hissettirmişimdir size.”

Filmin senaryosunu okuduktan sonra ne hissettiği sorulan Ozan Uygun, senaryonun farklı ve bir o kadar da zor olduğunu düşündüğünü dile getirerek film ekibi için de riskli bir proje olduğunun altını çizdi. Konuşmasının devamında ise filmin yeterince finansal destek alamamasından dolayı çekim sürecinde zorlandıklarını dile getirdi. Uygun, karakteri canlandırmaya nasıl hazırlandığı sorusuna ise “Normal hayatımda, filmdeki Ali karakteri gibi mülayim birisiyim. Süreçte karaktere hazırlanmaktan çok, benimsemem gerekti.” diye cevap verdi.

Sinemaseverlerin gösterim salonu fuayelerinde sanal gerçeklik deneyimlerine de tanık olduğu Festival, Eskişehir’den sonra 17 - 21 Ekim tarihleri arasında Ankara’da Çankaya Belediyesi Çağdaş Sanatlar Merkezi ve Goethe-Institut Ankara’da gerçekleşecek.

Açık Toplum Vakfı’nın ana destekçisi olduğu Engelsiz Filmler Festivali her sene olduğu gibi bu sene de tüm gösterimlerini ve yan etkinliklerini ücretsiz olarak seyircilere sunuyor.

Engelsiz Filmler Festivali hakkında ayrıntılı bilgiye www.engelsizfestival.com adresinden ulaşabilir; Festival’in Facebook, Instagram ve Twitter hesaplarından duyuruları takip edebilirsiniz.