Toby Kebbell, Niels Arden Oplev'in Yeni Filmi 'Daniel'ın Kadrosuna Katıldı

27.10.2018 21:00
Toby Kebbell, Niels Arden Oplev'in Yeni Filmi 'Daniel'ın Kadrosuna Katıldı

Toby KebbellNiels Arden Oplev’in "Daniel" filminin kadrosuna katıldı. Kebbell filmde IŞİD tarafından idam edilen ABD muhabiri James Foley rolünü oynayacak.


Vizyona girmeye hazırlanan "Destroyer", "Bloodshot", "RocknRolla", "War Horse", "Dawn Of The Planet Of The Apes" ve "Black Mirror" gibi yapımlarda yer alan Kebbell, yeni filmi için hazırlıklara başladı. "Daniel", 2013 yılında Suriye'de çalışan ve 398 gün boyunca IŞİD tarafından rehin alınan Danimarkalı fotoğrafçı Daniel Rye'nin öyküsünü izliyor. Rye, Foley ve 23 diğer yabancı uyruklu kişi ile beraber rehin tutulmuştu. Fotoğrafçı, bugüne kadar IŞİD esaretinden kurtulan tek rehine olmuştur.

 

Film, toplam 10 hafta boyunca üç bölüm halinde çekilecek. Şimdiye kadar Goteborg, İsveç kısmı tamamlandı ve çekimler Kasım ayında Danimarka'da, Ocak ayında ise Ürdün'de devam edecek. Kadronun daha önce duyurulan isimleri arasında Rye rolüyle Esben Smed ve müzakereci rolüyle Anders W. Berthelsen bulunuyor. Filmin senaryosunu Anders Thomas Jensen yazdı. Senaryo, Danimarkalı yazar Puk Damgård’ın çok satan romanı "The ISIS Hostage: One Man's True Story of Thirteen Months in Captivity"den uyarlandı. 

 

Oplev, Cannes'da verdiği röportajda: “Benim için bu çok umut verici bir hikaye. Kötülük ya da dini köktencilikle çatışan gerçek insanların önemli bir mesajını taşıyor.” yorumunu yaptı. Yönetmen daha önce 2009 yapımı "The Girl With The Dragon Tattoo"nun İsveç versiyonunu, 2017'de "Flatliners"ı ve "Mr. Robot" ile "Under The Dome" gibi TV dizilerini yönetti.