!f istanbul’dan Online Festival

18.02.2009 15:10
!f istanbul’dan Online Festival

!f İstanbul 8. AFM Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali bu yıl iki yeni online bölümüyle sinema salonlarından dışarı taşıyor.

Festival www.ifistanbul.com adresinde, “Kendin Gör” başlığı altında; ekonomi, savaş ve çevre konusunda derlediği ufuk açıcı filmleri, internet üzerinden izleme imkanı sunuyor.
 
Festivale dair bir diğer yenilik ise festival organizatörlerinin, festival hazırlık süreci ve günlük gelişmeler hakkındaki izlenimlerini paylaştıkları !f Blog. (blog.ifistanbul.com).
 
Kendin Gör
 
Festivale yeni eklenen bu online bölüm, internette dolaşan serbest içerikli film, belgesel, animasyon ve projelerin derlemesinden oluşuyor. Bir yandan politik, isyankar ve bir o kadar da zihin açıcı konuları bir araya getirirken; diğer yandan da bilgi teknolojilerinin hızına ayak uydurup bir adım ötede duran, kimi açık-içerikli (open-content) kimi ise değindiği noktalar açısından artık insanlığa mal olması gereken projelerin ve filmlerin ulaşılabilirliğini !f izleyicilerinin dikkatine sunuyor.

“Kendin Gör” üç başlık altında toplanıyor:

Uyan! İçinde yaşadığımız sistemin dinamiklerini daha derinlemesine anlama çabası güdüyor. Bitmeyen savaşlar, ekonomik düzen ve komplo teorileri küresel bir pencereden ele alınıyor.

Canlan! İnsanoğlunun doğaya karşı gelmesinin doğurduğu sonuçları mercek altına alıyor. Genetiği ile oynanmış organizmalar, endüstriyel tarım ve küresel ısınma gibi olgulara karşı sürdürülebilir bir yaşamı hatırlatıyor.

Katıl! Bir eylem çağrısı. Açık kaynak başlığı altında alternatif dayanışma, yaratıcılık ve özgürlük modellerine yakından bir göz atıyor.
 
!f Blog @ blog.ifistanbul.com
 
Ekonomik şartlara ayak uydururken, kolektif yapısını gözden geçiren festival bu yıl ‘Şeffaf bir festival yapmak ne kadar mümkün?’ sorusuna !f Blog’la cevap verdi.  Festivalin iç dünyasını görünür ve dokunur kılmak için hazırlanan !f Blog en taze festival haberlerinin ve izlenimlerinin ulaşılabileceği bir paylaşım platformu. Festival programından edinemeyeceğiniz bilgiler, sahne arkası görüntüleriyle orada olamayanların, kaçıranların canlı haber merkezi olma özelliğini taşıyor.