Hulu, George R.R. Martin Serisi 'Wild Cards'ın Dizi Uyarlamasını Çekecek

14.11.2018 23:33
Hulu, George R.R. Martin Serisi 'Wild Cards'ın Dizi Uyarlamasını Çekecek

Hulu, “Game of Thrones” serisinin yazarı George R.R. Martin'in yaratıcılığını ve editörlüğünü üstlendiği “Wild Cards” adlı kitap serisine dayanan diziler için hazırlıklara başladı.


Yayın platformu Hulu, “Wild Cards” evreninde geçen iki dizi için senaristlerini toplamaya başladı. Universal Cable Productions, yapımcılığı Hulu ile birlikte üstlenecek ve Andrew Miller, her iki projeyi de yazacak ve yürütücü yapımcılığı yapacak. Kitap serisi, Wild Cards isimli ölümcül bir uzaylı virüsünün 1946’da dünyamıza yayılmasını ve insanlığın gezegendeki varlığını bitirme noktasına getirmesini konu alıyor. Virüs bulaşan insanların yüzde 90’ı ölürken, yüzde 9’u mutasyona uğruyor ve bunlara Joker deniyor. Kalan yüzde 1 ise insani görünüşlerini koruyor, ancak süper güçlere sahip oluyorlar ve bu insanlara da As deniyor. Virüsün kurbanları seneler süren baskıdan, sömürülmeden ve aşağılanmadan sonra, kendi geleceklerini kendileri belirlemek ister ve iki grup arasında çatışma başlar. 

 

Miller'la birlikte; Martin, kitapların editörlerinden Melinda M. Snodgrass ve Vince Gerardis de yürütücü yapımcılar arasında yer alıyor. “Wild Cards” serisi ilk olarak 1987 yılında 40'ı aşkın yazarın katılımıyla yazılmaya başlanmış ve günümüzdeki 27 kitaplık dev seri halini almıştır. Seriden en son çıkan kitaplar “Texas Hold ‘Em” ve “Low Chicago”, bu yılın başlarında yayınlandı. Wild Cards evrenine katkıda bulunan yazarlar arasında Carrie Vaughn, Walter Jon Williams, Melinda M. Snodgrass, Edward Bryant, Lewis Shiner, Stephen Leigh ve Sage Walker gibi isimler bulunuyor. Usta yazar George R.R. Martin, "Game of Thrones" evreninin yer aldığı Buz ve Ateşin Şarkısı serisiyle tanınıyor. Martin son dönemde Syfy kısa öyküsüne dayanan “Nightflyers” dizisinin yürütücü yapımcı ve “Game of Thrones”un spinoff dizi projesinin yürütücü yapımcılığını üstlendi.