Marvel Sinematik Evreni Zaman Çizelgesini Açıkladı

22.11.2018 20:24
Marvel Sinematik Evreni Zaman Çizelgesini Açıkladı

Marvel evreninde hangi film hangi tarihte geçiyor... MCU, uzun süredir kafaları karıştıran bu konuya açıklık getirdi.


Marvel Stüdyoları, 10. yıldönümü şerefine filmlerinin zaman çizelgesini yayınladı. Bu yılki Avengers: Infinity War'a kadar her filmi içeren zaman çizelgesi, Marvel kaynak kitabı "Marvel Studios: The First 10 Years"ın bir parçası olarak yayınlandı ve Marvel evreninde olayların hangi sıralamayla yaşandığına dair kafa karışıklığını gidermeyi amaçlıyor. MCU, çoğu zaman inanılmaz derecede sıkı ve tutarlı bir süreklilik sağladıysa da, geçen yıl yayınlanan Spider-Man: Homecoming, ilk Avengers'ta yaşanan olaylardan 8 sene sonra geçiyor olmasıyla izleyicilerde kafa karışıklığı yaratmıştı. Buna cevaben Kevin Feige, Marvel'in resmi bir zaman çizelgesini yayınlayacağına söz vermişti.

 

"Marvel Studios: The First 10 Years", evrenin yaratılışından Thanos'un Sonsuzluk Taşları'nı toplamaya başlamasına kadar geçen süreçteki bütün kilometre taşlarını tek tek belirten bir kaynak kitap oldu. Kitaba göre Marvel filmlerinin yıllara göre sıralaması aşağıdaki şekilde:

 

1943-1945: Captain America: The First Avenger

2010: Iron Man

2011: Iron Man 2, The Incredible Hulk, Thor

2012: The Avengers, Iron Man 3

2013: Thor: The Dark World

2014: Captain America: The Winter Soldier, Guardians of the Galaxy, Guardians of the Galaxy Vol. 2

2015: Avengers: Age of Ultron, Ant-Man

2016: Captain America: Civil War, Spider-Man: Homecoming

2016'dan 2017'ye kadar: Doctor Strange

2017: Black Panther, Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War

 

Zaman çizelgesi, Ant-Man & The Wasp'ın yayınlanmasından önce hazırlandı, ancak ekstra sahneler filmdeki olayların Avengers: Infinity War'dan kısa bir süre önce yaşandığını ortaya koyuyor. Yakından bakıldığında, Marvel'ın bazı şeyleri tematik nedenlerden dolayı biraz değiştirdiği kolayca görülüyor. Örneğin 2008 yapımı Iron Man, Iron Man 2 olaylarına daha yakın bir zamanda geçebilmesi için 2010'a taşınmış. Ayrıca zaman çizelgesi Marvel dizileri ve çizgi romanları için daha geniş kapsamlı tarihleri içermiyor.

 

Marvel Sinematik Evreni'ninde üçüncü evrenin bitmesine iki film kaldı. Avengers 4 ve Captain Marvel ile bu evre son bulacak. Captain Marvel'ın 1990'larda geçmesi bekleniyor. Avengers 4'ün ise, Avengers: Infinity War'dan 5 yıl sonrasını anlatacağı iddia ediliyor.