‘Vox Lux’ Yönetmeni Brady Corbet Yeni Projesi ‘The Brutalist’ İçin Hazırlıklara Başladı

24.11.2018 21:03
‘Vox Lux’ Yönetmeni Brady Corbet Yeni Projesi ‘The Brutalist’ İçin Hazırlıklara Başladı

Natalie Portman ve Jude Law ile çektiği son filmi “Vox Lux” ile ödül sezonuna damga vurması beklenen Brady Corbet, Stockholm Film Festivali'nde “The Brutalist” adlı bir sonraki projesinin detaylarını paylaştı.


Yönetmenin ilk olarak Eylül ayında çekeceğini duyurduğu “The Brutalist”, II. Dünya Savaşı'nın bitiminden sonra ABD'ye göç eden Macaristan doğumlu bir Yahudi mimarın etrafında gelişiyor. Film, bu karakteri ve hayatındaki diğer insanları merkezine alarak 30 yıllarının bir öyküsünü sunacak. Stockholm Film Festivali'ne, kendisi de yönetmen olan Norveçli eşi Mona Fastvold ile katılan Corbet, “Vox Lux” filmini sunarken “Brutalist”le ilgili olarak da; bir dönem filmi olmasına rağmen, çağdaş bir tınıya sahip olacağını söyledi. Filmin karakteri Yahudi toplama kamplarından kurtulsa da, Macaristan sınırındaki mülteci kamplarına sıkışıp kalacak.

 

Film, elde etmek için çalıştığı her şeyi kaybetmenin ne demek olduğunu öğrenen bir adama ve onun psikolojisine bakış atacak. Savaş sırasında kaybedilen şeyleri düşündüğümüzde genellikle kaybedilen insan sayısını düşünürüz ama bu insanların geçim kaynaklarını da kaybettiğini nadiren düşünürüz.”diyen Corbet, “Şu anda Avrupa'da ve Amerika'da devam eden göç krizinden dolayı, göçmenlerin yaşadıklarını yansıtmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Yahudi karşıtlığının da yükseldiği bir dönemde, dönüp köklerimize bakmak bizim için önemli olacaktır.” açıklamasını yaptı.

 

Daha önce “The Childhood of a Leader” filminin senaryosunda da birlikte çalıştığı eşiyle birlikte "The Brutalist"in senaryosunu yazan Corbet, senaryo çalışmasının altı ay içinde tamamlanmasını bekliyor. Film Philadelphia'da geçecek ve İngilizce, Macarca ve İtalyanca dillerinde çekilecek. “Vox Lux”ın yapımcılığını yapan Andrew Lauren Productions, “The Brutalist” in yapımcılığını üstleniyor.