Black Mirror'ın 5. Sezon Tarihi Belli Oldu

05.12.2018 09:04
Black Mirror'ın 5. Sezon Tarihi Belli Oldu

Sevilen dizi Black Mirror'ın beşinci sezonunun tarihi sızdırıldı.


Netflix'in 2016 yılında bünyesine kattığı Charlie Brooker'ın distopik bilim kurgu dizisi "Black Mirror", yayınlandığı ilk günden itibaren fenomen haline geldi ve pek çok etik tartışmaya ilham kaynağı oldu. Dizinin merakla beklenen beşinci sezonunun yayın tarihiyle ilgili uzun süredir çeşitli spekülasyonlar vardı. Yeni sezonun, tıpkı geçen yılın son günlerinde yayınlanan 4. sezon gibi bu ay içinde yayınlanması bekleniyordu. 

 

Bloomberg'in Ekim ayında yaptığı duyuruya göre, “Black Mirror”ın yeni sezonu Aralık ayında başlayacak ve altı bölüm olarak yayınlanacaktı. Ayrıca bu sezon, Netflix'in daha fazla interaktif dizi yayınlama projesinin bir parçası olarak tıpkı çocuklar için yayınlanan interaktif maceralarda olduğu gibi, izleyicilerin maceranın gidişatına karar verdiği "kendi maceranı seç" temalı bir bölümü de içerecekti. Bloomberg'in yaptığı bir diğer açıklama da; yeni bölümlerin “Beyaz Ayı” ve “San Junipero” dünyalarını yeniden ziyaret edeceği yönünde oldu fakat bu Brooker bu açıklamayı yalanladı. 

 

Son olarak sosyal medyada yapılan ufak bir hata ise Netflix kullanıcıları açısından yayın tarihini netleştirmiş oldu. Dizinin Twitter hesabı yanlışlıkla Black Mirror’ın 5. sezonunun “Bandersnatch” adlı bölümle başlayacağını ve bölümün 28 Aralık’ta prömiyer yapacağını paylaştı. Bu paylaşım anında silinmiş olsa da bazı kullanıcılar ekran görüntüsü almayı başardı. Tarih geçen seneki yayın tarihiyle tam olarak örtüşüyor: Yani senenin son Cuma günü. Bu yılın Nisan ayında çekimleri başlayan dizinin set fotoğraflarına göre, bölümlerden biri 1980'li yılların İngiltere'sinde geçecek.