Christian Bale Altın Küre Ödül Töreni'nde Şeytana Teşekkür Etti!

07.01.2019 16:13
Christian Bale Altın Küre Ödül Töreni'nde Şeytana Teşekkür Etti!

Satanist Kilisesi'nin ünlü oyuncuya cevabı ise gecikmedi.


Ünlü aktör Christian Bale, Pazar gecesi gerçekleşen Altın Küre Ödül Töreni'nin kazananlarından biriydi. Amerikan Başkan Yardımcısı Dick Cheney'i canlandırdığı Vice filmiyle Komedi ya da Müzikal Filmde En İyi Erkek Oyuncu dalında ödül kazanan Bale, sahneye çıktığında yaptığı konuşma ile viral oldu. Adam McKay'in yönetmen koltuğuna oturduğu filmde Cheney'i canlandırmak için Şeytan'dan ilham aldığını söyleyen Bale, "Bu rolü nasıl oynayacağım konusunda ilham verdiği için Şeytan'a teşekkür ederim." dedi. Bale'in bu esprili konuşması sosyal medyayı ikiye bölerken Satanist Kilisesi'nden hızla bir açıklama geldi.

 

Bale'in yorumunu onaylayan kilise yetkilileri sosyal medya hesaplarında "Şeytan bizim için gururun, özgürlüğün ve bireyselliğin sembolüdür ve kişisel potansiyelimizin en yüksek halinin metaforik bir yansıması olarak hizmet eder. Bay Bale de kendi başarısı ve becerisiyle bu ödülün sahibi oldu. Yani söylediği doğru. Çok yaşa Christian! Çok yaşa Şeytan!" açıklamasını yaptı. Satanist Kilisesi, Bale'e olan övgülerini oyuncunun Batman / Bruce Wayne yorumunun "Şimdiye kadarki en iyi Batman" olduğunu söyleyerek sürdürdü. Bale, Christopher Nolan tarafından çekilen Batman üçlemesinde başrol oynamıştı ve bu seri pek çok sinemasever için çekilen en iyi Batman serisi. 

 

Her ne kadar Satanist Kilisesi, Bale'in Cheney yorumunu sevmiş olsa da, Cheney'nin kızı Liz Cheney bu konuşmadan hiç memnun kalmadı. Sosyal medyada Bale'i yerden yere vuran Cheney, ünlü aktörün saldırı suçuyla 2008 yılında gözaltına alındığını da hayranlarına hatırlattı. Bale'in annesi ve kız kardeşi, 2008 yılında aktörün kendilerine saldırdığını iddia etmişti. Fakat kendisi yıllardır bu konuda suçlu olduğunu reddediyor ve tutulan polis raporlarına rağmen bu suçlamayla ilgili bir ceza almadı.