Oscar Ödül Töreni 1989'dan Bu Yana İlk Kez Sunucusuz Gerçekleşecek

10.01.2019 19:32
Oscar Ödül Töreni 1989'dan Bu Yana İlk Kez Sunucusuz Gerçekleşecek

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Kevin Hart'ın sosyal medya lincine uğrayarak sunuculuktan çekilmesinin ardından, bu seneki ödül törenini sunucusuz gerçekleştirme kararı aldı. 


30 senenin ardından ilk kez sunucusuz gerçekleşecek olan ödül töreni 24 Şubat'ta yapılacak. Sinema dünyasının en büyük ödülleri olarak kabul edilen Oscarlar, bu yıl 91. kez sahiplerini buluyor. Aralık ayında töreninin sunuculuğunun ünlü komedyen Kevin Hart tarafından yapılacağı duyurulmuştu. Kevin Hart en büyük hayalinin gerçekleştiğini söyleyerek sunuculuğunu ilan etmiş ama 2009 ve 2011 yıllarında attığı bazı homofobik tweet'ler yeniden gündeme gelince sunuculuğu bırakmak zorunda kalmıştı. Komedyen, sunucu olma fikrinin tadını yalnızca iki gün çıkarabildi.

 

Senenin en merakla beklenen ödül töreni olan Oscar Ödül Töreni için ise yeni bir sunucu bulmak hiç de kolay değil. Önceki yıllarda sektörde sunucu ya da komedyen olarak tanınan çoğu ünlü isme teklif götürmüş olan Akademi, Kevin Hart'ın ayrılığından sonra tam anlamıyla ortada kaldı. Sunucusunu daha önceki yıllara göre zaten geç açıklayan Akademi, bu ayrılığın üstüne çareyi sunucusuz bir tören düzenlemekte buldu. 91. Oscar Ödül Töreni, ödülleri takdim edecek bir sürü ünlü yıldızın katılımı ve müzikal showlar, skeçler, tanıtım videoları gibi etkinliklerle gerçekleşecek. Hatta Marvel'ın Avengers ekibinin bile törende yer alacağı söyleniyor. Yine de Akademi son anda sunuculuğa uygun bir isim bulabilirse bu düzenlemeden vazgeçilmesi ihtimali var. 

 

Son iki Oscar törenine Jimmy Kimmel ev sahipliği yapmış fakat her sene düşen reytingler yüzünden moraller bozulmuştu. Oscar Ödül Töreni, yapılan anlaşma gereği 2028 yılına kadar ABC kanalında yayınlanacak. Ancak reytingler başlı başına bir sorun olduğu için bu sene gösterinin üç saatten fazla sürmeyeceği açıklandı. Ayrıca 24 Oscar kategorisindeki tüm ödüller canlı olarak yayınlanmayacak. Bunun yerine, altı ila sekiz ödülün reklam aralarında verileceği ve bu anların yayın için kısaca düzenleneceği söyleniyor.

 

Akademi yetkilileri, reytingleri arttıracak bir hamle olarak Ağustos ayında "En Popüler Film Oscarı" dalında bir ödül vererek gişe rekorları kıran filmleri onurlandırmayı planladığını duyurmuştu. Fakat karşılaştıkları tepki yüzünden bu fikri şimdilik askıya almaya karar verdiler. Oscar Ödül Töreni, 24 Şubat Pazar günü ABC kanalında canlı yayınlanacak.