91. Oscar Ödül Töreni’ne Damga Vuran Lady Gaga ve Bradley Cooper Performansı

26.02.2019 11:59

Bradley Cooper'ın hem yönetmen koltuğunda oturduğu, hem de Lady Gaga ile birlikte başrollerini paylaştığı Bir Yıldız Doğuyor (A Star Is Born) filminin şarkısı olan Shallow, gecede En İyi Şarkı Oscar'ını da kazandı.



Hollywood hala bu yılki En İyi Film Oscar Ödülü'nü “Yeşil Rehber”in almasını tartışırken, gündemi meşgul eden bir diğer tartışma konusu ise Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın, 91. Oscar Ödül Töreni’nde sergiledikleri “Shallow” performansı oldu. Gecede En İyi Şarkı Oscar’ını kazanan “Shallow”, ilk günden beri Cooper ve Gaga hayranlarının ilgi odağı olsa da, törende sergilenen performans ikilinin arasındaki kimyayı bir kez daha gözler önüne serdi. İkilinin ön sıradan kalkıp, el ele sahneye yürümesi ve samimi performansları da bu algıyı iyice pekiştirdi. Bu yakınlaşmanın gerçek mi, yoksa reklam amaçlı mı olduğu ise tartışmaların odak noktası haline gelmiş durumda. Hollywood yapımcılarının her zaman ortaya romantik bir reklam kampanyası koymak için çaba sarfettikleri bilinen bir taktik olsa da ve ikilinin arasındaki kimya, filmin ilk günlerinden beri çok fazla konuşuldu ve tartışıldı. Öte yandan Lady Gaga’nın popülaritesi de göz önüne alındığında, gerçek ya da reklam amaçlı, film için çok iyi bir pazarlama kampanyası oluşmuş gibi görünüyor. 

 

 

Bradley Cooper’ı hem senarist hem de yönetmen olarak izlediğimiz Bir Yıldız Doğuyor (A Star Is Born), En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu (Lady Gaga), En İyi Erkek Oyuncu (Bradley Cooper), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Sam Elliott), En İyi Uyarlama Senaryo (Eric Roth, Bradley Cooper ve Will Fetters) dallarında da adaylıkları bulunuyordu.

 

 

Oscar Ödüllü Bir Yıldız Doğuyor, bir zamanların ünlü country şarkıcısı Jackson Maine (Bradley Cooper)'nin artık kariyerinde düşüşe geçtiği bir dönemi yaşarken Ally (Lady Gaga) adında yetenekli; ancak tanınmamış bir genç müzisyenle tanışması ile başlayan olaylar zincirini ele alıyor. Ally ile kısa sürede yakınlaşan Jackson, aynı zamanda genç yıldız adayının tanınmasına da yardımcı oluyor.