J.R.R. Tolkien'ın Biyografisi 'Tolkien' Filminden Yeni Fragman

07.03.2019 21:05

Hobbit ve Yüzüklerin Efendisi serilerinin efsanevi yazarı J.R.R. Tolkien'ın hayatını anlatan “Tolkein” filminden yeni bir fragman yayınlandı.


Başrolünü Nicholas Hoult ile Lily Collins'in paylaştığı J.R.R. Tolkien'in yaşamına odaklanan Tolkien isimli yapımın yönetmen koltuğunda ise Tom of Finland, Huysuz, Aslanın Kalbi filmlerinden tanıdığımız Kıbrıs asıllı yönetmen Dome Karukoski oturuyor.

 

J.R.R. Tolkien’ın hayatını konu alan film, yazarın yetim kaldığı çocukluk döneminden başlayarak, hayatının ilerleyen dönemlerini de anlatıyor. Fim, I. Dünya Savaşı döneminde yazarın yaşadıkları, aşkı ve arkadaşlıkları dahil olmak üzere birçok detaya yer veriyor. İzleyicilerine Tolkien’i daha yakından tanıma şansı verecek olan film sayesinde, yazarın başyapıtlarına yaşadıklarının bıraktığı izleri de anlama fırsatı bulacağız.

 

Senaryosunu Don’t Let Go, Anita B., Ön Cephe gibi filmlerin senaristi olarak tanıdığımız David Gleeson’un kaleme aldığı, ikinci fragmanı yayınlanan Tolkien, yurt dışında seyircisiyle 10 Mayıs 2019 tarihinde buluşacak. Tolkien'in ülkemizdeki vizyon tarihi ise henüz belirlenmedi.