Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (15 Mart 2019)

15.03.2019 09:20

 

15 Mart 2019 haftasında 4’ü Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor. 

 

Türk İşi Dondurma

Avusturalya’da yaşayan iki Türk genci geçimlerini dondurma satarak sağlamaktadır. 1900’lü yıllarda geçen filmde, gençler ülkelerinde Çanakkale Savaşı’nın çıktığı haberini alırlar. Bunun üzerine mücadeleye katılmak için Türkiye’ye dönmeye karar verirler. Ancak adadan çıkmalarına izin verilmez. Bu esnada, Avusturalya’da Türkler aleyhine propagandalar başlayınca, iki genç ülkelerinde veremedikleri mücadeleyi Avustralya'da vermeye karar verirler.

 

Kadavra

Madde bağımlılığı geçmişi olan eski polis memuru Megan Reed (Shay Mitchell) bağımlılığını yenmesinin ardından, tedavi gördüğü hastanenin bekçisi olarak çalışmaya başlar. Bir gece, hastanenin morguna gelen, vahşice bir cinayet kurban gitmiş kadın cesedi, Megan’ın hayatını değiştirir. Megan için korku dolu anlar başlamıştır.

Filmin yönetmen koltuğunda Diederik Van Rooijen oturuyor.

 

Marid

Kemal Özdemir’in yönettiği film, Murat, Orhan ve Aslı'nın şehre uzak bir köydeki ev için restorasyon işi alması ile başlar. Mimar ve mühendis olan üç arkadaş, keşif için gittikleri evde yıllar önce doğa üstü olayların yaşandığından habersizdir. Gece ilerledikçe korkunun dozu artacaktır.

               

İstila Altında

Uzaylıların dünyayı işgal etmesinin üzerinden 10 yıl geçmiştir. Chicago’da insanlar dünyanın kontrolünü ele geçirmek için mücadele etmektedir. İstilanın her iki yüzünü de seyirciye göstermeyi hedefleyen film, suç ve fakirliğin olmadığı ama insanlara ait olmayan bir gelecekte karşılaşılabilecek sorunları gözler önüne seriyor.

 

Güzel Oğlum

Nick (Timothée Chalamet) boşanmış bir ailenin çocuğudur ve velayeti annesindedir. Babası David (Steve Carell) ise boşanmanın ardından oğlundan uzak kalsa da onu hiç ihmal etmemiştir. Uyuşturucu bağımlılığıyla mücade eden bir delikanlı ile babasının ilişkisini konu alan filmde, bu gerçeği kabul etmek babası için oldukça zordur. David Sheff'in "Beautiful Boy: A Father’s Journey Through His Son’s Addiction" isimli kitabında yer alan anılarından beyaz perdeye uyarlanan Güzel Oğlum, oğlunu iyileştirmeye kararlı bir babanın çabasını izleyiciyle paylaşıyor.

 

Sokağın Çocukları

Hem iyilik hem de kötülükle karşılaşan sokak hayvanlarının hikayelerini anlatan belgeselin yönetmen koltuğunda Faik Ahmet Akıncı oturuyor. Filmin tüm geliri sokak hayvanlarına bağışlanacak.

 

Güven

Sıradan bir hayat yaşamakta olan Ali ve Meryem’in hayatı, Meryem'in yılar önce aşık olduğu ve çocuğunun babası olan Ferit’in geri dönmesiyle değişir. Ali ikisini de bir güven sınavına sokar. Meryem, minnet ile aşk acısı arasında kalırken Ali'nin güveni epey sarsılmıştır. Ferit'in gizemli bir şekilde öldürülmesi aralarındaki güvensizliği artırır ve ikili birbirlerinden şüphelenmeye başlar. Güven duygusunu ve aile bağlarının kopuşunu konu edinen filmin yönetmeni ise Sefa Öztürk

 

Mucizeler Parkı

Hayalperest bir kız olan June, ormanda yaptığı gezinti sırasında bir kelebeğin peşine takılır ve ormanın derinliklerindeki gizemli bir eğlence parkı ile karşılaşır. June’un tam hayallerindeki gibi olan eğlence parkında onlarca oyuncak ve hayvan bulunmaktadır. Ancak, tehlike altındaki parkı kurtarmak June’un görevidir. Bu görevi yerine getirmek için sevimli dostlarından yardım alması gerekmektedir.

 

Kıyamet

İnsanlığın tehlike altında olduğu kaos ve yıkımın ortasındaki genç Alex, babasının baskısıyla ayrıldığı çocukluk aşkı Anna ile karşı karşıyadır. Aşkından bir kere daha vazgeçmek istemeyen Alex, hayatı pahasına geçmişteki pişmanlıklarını telafi ederek aşkına kavuşmak için çabalayacaktır.