Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (22 Mart 2019)

22.03.2019 10:45

 

22 Mart 2019 haftasında 6’sı Türk yapımı toplam 10 film vizyona giriyor.   

           

Biz 

Ünlü yönetmen Jordan Peele’nin merakla beklenen filmi Biz (Us), Kuzey Kaliforniya sahil kıyısındaki evlerine giden Adelaide ve Gabe Wilson çifti ve iki çocuklarının hikayesine odaklanıyor. Tyler ailesi ile geçirdikleri bir günden sonra, Adelaide ailesinin başına kötü bir şey geleceği fikrine dair bir saplantı geliştirir. Ailenin gece yolda gördüğü el ele tutuşmuş 4 kişi işleri daha da garipleştirir. Çünkü gördükleri 4 kişi, Wilson ailesinin bir kopyasıdır.

 

Çat Kapı Aşk

İki farklı karakterin aşk hikayesini anlatan film, Su ve Aras çiftini konu alıyor. Su, bir gün gerçek aşkı bulacağına inanmakta, Aras ise insanlardan olabildiğince uzak durmaktadır. Üstelik Aras’ın herkesten gizlediği bir rahatsızlığı da vardır. Ancak, ne farklılıklar ne da saklananlar bu ikilinin birbirine aşık olmasına engel olamaz.

 

Soğuk İntikam

Nels Coxman, Rocky Dağları’nda kar küreyiciliği yapan sıradan bir aile babasıdır ve ailesiyle sessiz sakin bir yaşam sürmektedir. Ancak bu sessiz sakin hayatı, oğlunun gizemli ölümüyle tamamen değişecek ve cehenneme dönecektir. Adalet arayışında olan baba, oğlunun ölümüyle bağlantılı olduğunu düşündüğü bir uyuşturucu lordunu intikam için yok etmeye karar verir. Dağda edindiği avcılık bilgileriyle uyuşturucu kartelini yavaş yavaş çökerten Nels, sıradan bir adamdan soğukkanlı bir seri katile dönüşür. Artık hiç kimse ve hiçbir şey Nels'in ettiği intikam yeminini bozamaz. Adalet mutlaka sağlanacaktır!

 

Özgür Dünya

122 dakikalık, dram öğeleri de içeren romantik gençlik filmi Özgür Dünya, Aslı ve babasının çok rağbet görecek bir oyun tasarlayıp piyasaya sürmelerini konu alıyor. Ancak oyundan kazanacakları gelir, Aslı ve babasını birçok kişinin düşman olarak görmesine ve hedef haline gelmelerine neden olacaktır. Savaş, oyunda olduğu gibi, gerçek hayatta da sürecektir.

 

Kuzular Kurtlara Karşı 2

2016 yapımı Kuzular Kurtlara Karşı adlı animasyon filminin devam niteliğinde olan film, kuzularla bir köyde birlikte yaşayan kurt Gri’den, kurt lideri Gark’ın haberdar olmasını ve sonrasında gelişenleri konu alıyor. Film, Gark’ın kurtları ve Gri’nin kuzularının karşı karşıya gelmesiyle yaşananları eğlenceli bir dille anlatıyor.

 

Ali

Genç yaşta mide kanserine yakalanan Ali’nin hayatı değişmektedir. Ali’nin hastalığı sadece kendisini değil, babasını da etkilemekte ve onun da hayatını değiştirmektedir. Oğlunun gözlerinin önünde tükendiğini gören baba, elinden gelen her şeyi yapsa da, aslında o da tükenmektedir.

 

Şeytan-i İns

Anne ve babası 30 yıl önce ölen Semih, anneannesi ile birlikte İstanbul’da yaşamaktadır. Ailesinin ise bir trafik kazasında öldüğünü sanmaktadır. Garip rüyalar görmeye başlayan Semih, doğduğu köye gidip, sorularına cevap aramaya başlar. Köyde Salih ile tanışır. Semih'in aradığı bütün cevaplar Semih’te saklıdır ve Salih, yaşadıklarının bedelini Semih’e ödetmeye kararlıdır.

 

BABA 'Bu Alem Bi Alem'

Kamuran eskiden mafyalığa karışmış olsa da geçmişini geride bırakıp İzmir Seferihisar'da yaşayan kızlarıyla arasını düzeltmeye kararlı bir babadır. Asıl macera, Kamuran'ın kızları için legal işler yapmaya çalıştığı gün başlayacaktır.

 

Mirai

Hep ailenin ilgi odağı olmuş olan 4 yaşındaki Kun’un, kız kardeşi Mirai'nin doğumu ile bütün dünyası değişir. Bu durumdan rahatsızlık duyan Kun, kıskançlık krizleri geçirir. Arka bahçelerinde bir ağaç sayesinde de başka bir dünyaya adım atar, yeni maceralar yaşar, dersini alır ve dünyaya yepyeni bir bakış ile döner.

 

Anadolu Turnesi

Venus Music Peace Band adında saykodelik bir rock grubunun üyesi olan dört genç, 2014 yazında Anadolu turnesine çıkıyor. Deniz Tortum ve Can Eskinazi'nin yönetmenliğini yaptığı belgesel türündeki Anadolu Turnesi, Gezi direnişinin sonrasındaki Türkiye'de geçiyor.

 

Bu hafta vizyona girmesi beklenen Hotel Mumbai ise ertelenmiştir ve yeni vizyon tarihi henüz netlik kazanmamıştır.

İyi seyirler dileriz.