Short By Short, “FilmYAP!” ile Fikri Olanları Çağırıyor!

24.03.2019 17:20
Short By Short, “FilmYAP!” ile Fikri Olanları Çağırıyor!

Short by Short kısa film izleme platformunun, İstanbul Okan Üniversitesi Sinema TV Bölümü’yle ortaklaşa düzenlediği FilmYAP!; fikri olup filmi olmayan öğrencilerin hayallerini gerçekleştirmeye hazırlanıyor!

 

Kısa film dünyasını desteklemek ve daha geniş kitlelere ulaşmasını sağlamak amacıyla Bulut Reyhanoğlu tarafından ısa film izleme platformu Short by Short, fikri olup filmi olmayan öğrencilere güzel bir proje hazırladı. İstanbul Okan Üniversitesi Kısa Film Festivali ile birlikte hazırlanan “FilmYAP!” Yarışması ile, Türkiye’de kısa film üretiminin nitelikli olarak artması ve film üretim süreci boyunca kısa filmcilerin yanında olunması amaçlıyor.

 

Yarışmaya başvurmak için Sinema – Televizyon Bölümü’nde okumanın şart olmadığı yarışma, tüm üniversitelerin tüm bölümlerinde okuyan her bir gence açık olacak. Üniversite öğrencilerini kısa film yapmalarına destek olacak olan platformun başvuruları, 31 Mart Pazar günü sona erecek.

 

Başvuran sinopsislerin değerlendirilmesinin ardından, FilmYAP! tarafından on film seçilecek. Daha sonra filmlerin yönetmenleri ile yapılacak görüşmeler sonrasında iki film, yapım desteği kazanacak. Yapım desteği kazanan iki filme FilmYAP! tarafından; profesyonel isimler ve kurumlarla iş birliği ile senaryo danışmanlığı, teknik ekipman, prodüksiyon tasarımı, casting ve post prodüksiyon desteği sağlanacak. Kısa film projesi olan yönetmenler aynı zamanda, profesyonel isimlerle çalışma, sektörle ilişki kurma şansına da sahip olacak, bir sonraki projeleri için deneyim kazanacak ve profesyonel ilişkiler kurabilecekler.

 

Atölyenin kazananları ise 30 Nisan 2019 Salı günü açıklanacak. Başvuru için üniversitenin web sitesinden ve bilgi için Short by Short’un web sitesine bakabilirsiniz…