Borç Filmi, San Francisco Yolcusu!

26.03.2019 10:32
Borç Filmi, San Francisco Yolcusu!

37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde “En İyi Film” ödülünü kazanan Borç filmi, 62. Uluslararası San Francisco Film Festivali’nde "Yeni Yönetmenler" bölümünde yarışacak!

 

Yönetmenliğini Vuslat Saraçoğlu’nun gerçekleştirdiği ve kadrosunda Serdar Orçin, İpek Türktan Kaynak, Rüçhan Çalışkur ve Beyti Engin gibi isimler bulunan Borç filmi, 10-23 Nisan 2019 tarihleri arasında 62. kez yapılacak olan Uluslararası San Francisco Film Festivali’nde "Yeni Yönetmenler" bölümünde yarışacak.

 

Amerika kıtasının en eski film festivali olan San Francisco Film Festivali, yönetmenlerin ilk ya da ikinci filmlerini kapsıyor. Festivalin en ilgi çeken bölümlerinden biri olan "Yeni Yönetmenler" bölümünde Borç, 19, 20 ve 22 Nisan tarihlerinde Amerikalı festival izleyicisiyle buluşacak.

 

37. İstanbul Film Festivali’nde "En İyi Film" ödülünü kazanan film, 6. Boğaziçi Film Festivali’nde "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Kurgu", 8. Uluslararası Malatya Film Festivali’nde "En İyi İlk Film" ödüllerini de kazanmıştı. Borç, karısı Mukaddes ve kızı Simge ile birlikte Eskişehir’de yaşayan Tufan’ın, yan dairede yalnız yaşayan ve rahatsızlanan komşuları Huriye’ye uzattıkları yardım eli sonrasında yaşananları konu ediniyor.