Üniversiteler, Kısa Film Yarışması’nda Buluşacak

27.03.2019 12:16
Üniversiteler, Kısa Film Yarışması’nda Buluşacak

İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından bu yıl ilk kez bir ‘Kısa Film Yarışması’ düzenlenecek. Üniversitenin Sinema ve Televizyon Bölümü tarafından yapılacak olan “SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” için başvurular başladı!

 

İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, üniversitelerarası yeni bir kısa film yarışmasının tohumlarını atmak için çalışmalara başladı. Üniversite öğrencileri için bir motivasyon kaynağı olarak, sinema alanındaki çalışmalarına önemli katkılar sağlaması amaçlanan yarışmanın adı: “SineKültür Üniversitelerarası Kısa Film Yarışması” olarak belirlendi.

 

Üniversitelerin farklı bölümlerinden ve Türkiye’nin her bir üniversitesinden öğrencilerin katılabileceği yarışmada, kurmaca ve belgesel dallarında toplam iki ödül verilecek. Birinci seçilen iki filme, 6.000 TL ödül verilecek. Katılımcı filmler arasından yapılacak ön elemenin sonrasında, katılımcı filmler belirlenecek. Finalist filmler, jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak ve kazanan filmler belirlenecek. 30 dakikayı aşmayacak filmleri kabul edecek olan yarışmaya son başvuru tarihi ise 5 Nisan 2019.

 

Kurmaca kategorisi jürisi; Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olan Prof.Dr. Şükran Esen, Sinema yazarı ve tarihçisi Jak Şalom ve yönetmen Ulaş Cihan Şimşek’ten oluşuyor. Yarışmanın belgesel kategorisi jürisinde ise; akademisyen ve yönetmen Enis Rıza Sakızlı, belgesel yönetmeni Mustafa Ünlü ve belgesel yönetmeni Emel Çelebi yer alıyor. 

 

Yarışma kapsamında, ödül töreninin ve ödül kazanan filmlerin gösterimi, 30 Nisan 2019’da İstanbul Beyoğlu Sineması’nda gerçekleştirilmesi planlanıyor. Gelecek yıllarda da devam etmesi ve kategorilerinin daha da genişletilmesi planlanan yarışma hakkında daha fazla bilgiye, web adresi üzerinden ulaşılabilir.