72. Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü Alain Delon’a Verilecek

19.04.2019 21:08
72. Cannes Film Festivali’nde Onur Ödülü Alain Delon’a Verilecek

Bu yıl 72.si düzenlenecek olan Cannes Film Festivali 14-15 Mayıs tarihleri arasında ve her zaman olduğu gibi Fransa’nın Cannes şehrinde gerçekleşecek. Birçok kategoride ödül verilen film festivalinin "Altın Palmiye Onur Ödülü" için ise uygun görülen isim Alain Delon oldu. 

 

Daha önceki yıllarda Jean Moreau, Clint Eastwood, Woody Allen, Bernardo Bertolucci, Jane Fonda, Manuel de Oliveira'ya verilen Meslek Yaşam Ödülü’nün 2019 yılında sahibi olacak olan Fransız oyuncu Alain Delon konuyla alakalı olarak; “Büyük onur duydum. Cannes Film Festivali itibarlı bir sinema etkinliği. Bu bakımdan o ödülü alırken benden önce layık görülen Jean- Paul Belmondo ile sevincimi paylaşacağım.” dedi.  

 

Festivalin sanat yönetmenliğini üstlenen Thierry Fremaux ise, ödülün Alain Delon’a verilmesiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Delon’un ilk başta ödülü kabul edip etmeme konusunda tereddüt ettiğini belirten Fremaux, “Dev, yaşayan efsaneleşmiş ve dünya çapında bir ikondan söz ediyoruz.” diyerek kararı ne kadar doğru bulduğunu bir kez daha ifade etmiş oldu.