Woody Allen'ın Yeni Projesi Belli Oldu

07.06.2019 21:58
Woody Allen'ın Yeni Projesi Belli Oldu

Ünlü yönetmen Woody Allen, son yıllarda yayıncı ve yapımcı şirket bulmak konusunda yaşadığı zorluklara yeni bir tanesini daha ekledi. Amazon Grup ile anlaşması da sona eren Allen, şimdi de İspanya’ya geri dönüyor. 

 

Amerika’da finansman bulma sorunu yaşayınca 2007 yılında Avrupa turuna başlayarak filmlerini İspanya, Fransa, İtalya gibi farklı Avrupa ülkelerinde çeken Allen; düşük bütçeli filmleriyle ödül almanın ve yıldız oyuncuları ikna etmenin daha kolay olduğunu anlaması sebebiyle son altı filmi için ülkesi Amerika’ya tekrar geri dönüp filmlerini orada çekmişti. Amerika’da beklediği yüksek hasılat oranlarına erişemese de az önce saydığımız nedenlerle her yıla bir film sığdırma prensibi edinen Allen'ın 2018 yılı için hazırladığı A Rainy Day in New York filmi, aleyhinde açılan taciz davası nedeniyle tepkilerden korkan Amazon tarafından vizyona sokulmayınca yönetmen stüdyoya bu yıl dava açmıştı. Alınan son haberlere göre Amazon-Allen anlaşması sona ermiş. Bu çekişmeli dava süreci ve aleyhindeki taciz davası nedeniyle iyice mimlenen Allen, ABD’de dağıtımcı bulamadığı için tekrar Avrupa’ya dönüyor.

 

Her zamanki gibi romantik komedi türünde çalışacak olan yönetmenin yeni filmi için rotayı İspanya’ya çevirdiği duyuruldu. Sevimli bir çiftin San Sebastian Film Festivali’ne katılmak için İspanya’ya gelmelerini ancak burada beklenmedik bir şekilde başka kişilere âşık olup birbirlerini aldatmaları ile aşk hikayelerinin bir anda sadakatsizlik hikayesine dönüşmesini konu alan isimsiz filmin başrollerinde Avrupalı oyuncular Christoph Waltz, Elena Anaya, Sergi Lopez, Louis Garrel gibi isimlere eşlik eden tek Amerikalı oyuncu ise Gina Gershon olacak.