Dune Romanından Uyarlanan Dune: Sisterhood Dizisinin Yönetmen Koltuğu Denis Villeneuve'e Ait Olacak

14.06.2019 15:39
Dune Romanından Uyarlanan Dune: Sisterhood Dizisinin Yönetmen Koltuğu Denis Villeneuve'e Ait Olacak

Bilim kurgu temalı romanlar arasında kült sayılabilecek olanlardan biri olan “Dune”, dizi formatında ve “Dune: The Sisterhood” adıyla ekranlara hazırlanıyor. Heyecanla beklenen bu projenin yönetmen koltuğunda oturacak isim ise, aynı eserin beyaz perde uyarlamasında da yönetmenlik görevini üstlenecek olan Denis Villeneuve olacak.

 

Frank Herbert’ın uzun yıllar adından söz ettirmeye devam edeceği gayet öngörülebilecek olan romanı "Dune"dan uyarlanan “Dune: The Sisterhood”, sıra dışı yeteneklere sahip Bene Gesserit kadınlarının hikayesini anlatıyor. İmparatorluğun politikalarına bile karşı koymayı göze alan, üstelik bu konuda da hayli başarılı olan bu zeki birlik en sonunda kendilerini, içinde yaşayanların Dune diye adlandırdığı karmaşık gezegen Arrakis'te bulurlar. 

 

WarnerMedia’nın çevrimiçi servisinde izleyiciyle buluşmak üzere hazırlanan dizi, Legendary Television'ın imzasıyla ekrana taşınacak. Dizinin senaryosu, Villeneuve'ün film uyarlamasında da çalıştığı senarist Jon Spaihts tarafından hazırlanıyor. Dizinin yürütücü yapımcı kadrosundaki isimler ise; Brian Herbert, Byron Merritt ve Kim Herbert.

 

Romanın film uyarlaması ise 2020'de izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.