Will Smith Başrollü King Richard Filminin Yönetmeni Belirlendi

14.06.2019 15:30
Will Smith Başrollü King Richard Filminin Yönetmeni Belirlendi

Biyografilerin oldukça popüler olduğu sinemanın bu döneminde, bu sefer farklı bir biyografik film yolda…

 

Tenis efsaneleri Serena ve Venüs Williams’ın babası olan Richard Williams’ın hayat hikayesine ışık tutacak olan “King Richard” isimli film, çekileceğinin duyulmasının hemen ardından sinemaseverleri meraklandırmaya başlamıştı. Ünlü kız kardeşlerin babası Richard Williams’a en son “Aladdin” filminde mavi cin olarak izlediğimiz Will Smith’in hayat vereceği haberini sizlerle daha önce paylaşmıştık. Ancak filme dair çok fazla ayrıntı bilmiyorduk.

 

Tenis efsaneleri Serena ve Venüs Williams’ın hayatlarını ve onları bu noktaya getirmek için babaları Richard Williams’ın yaptığı fedakarlıkları konu alacak olan “King Richard” isimli yapımın yönetmeni de belirlendi. “Side Effects” ve “The Harvest” yapımlarında da çalışan Zach Baylin tarafından kaleme alınan filmin yönetmenliğini ise, özellikle 2018 yılında imza attığı “Monsters and Men” filmiyle tanınan ödüllü yönetmen Reinaldo Marcus Green üstlenecek.

 

Filmin ilginç tarafı ise hiç tenis geçmişi ve bilgisi olmayan Richard Williams’ın, kızlarının kariyerini adım adım nasıl planlamış olduğu... Richard Williams, kızları henüz 4 yaşındayken onların kariyer planını 78 sayfalık bir dosya olarak hazırlamış, ardından da onlara tenis oynamayı öğretmiş. “King Richard”, bu çalışmaların sonucunda Williams kardeşlerin nasıl efsane olduğuna ışık tutacak. Tenis efsanesi kız kardeşlerden Serena Williams’ın 23; Venüs Williams’ın ise 7 Grand Slam Turnuva galibiyetiyle, tenis dünyasına altın harflerle isimlerini yazdırdıkları, görmezden gelinemeyecek bir gerçek.

 

Filmin vizyon tarihi resmi olarak duyurulmamış olsa da, Kasım 2020’de gösterime girmesi planlanıyor.