Clint Eastwood Filmi The Ballad of Richard Jewell'a Kathy Bates de Dahil Oldu

17.06.2019 09:54
Clint Eastwood Filmi The Ballad of Richard Jewell'a Kathy Bates de Dahil Oldu

Yönetmenliğini Clint Eastwood'un üstleneceği "The Ballad of Richard Jewell" isimli biyografik filmin başrolünün kim olacağı geçtiğimiz günlerde duyurulmuştu. Şimdi ise filmin oyuncu kadrosuna yeni bir isim daha eklendiği açıklandı: Kathy Bates.


Yönetmen koltuğunda Clint Eastwood’un oturduğu ve senaryosu gerçek olaylara dayanan biyografik film "The Ballad of Richard Jewell", bombalanan Olympic Park hikayesini odak noktasına alıyor. 1996 yılında yaşanan bombalanma olayında suçlu olması en çok olası görülen isim Richard Jewell olmuştu. Jewell, bilindiği üzere orada çalışan bir güvenlik görevlisiydi. Önce suçlanan ve haliyle hayatı mahvolan adam olaydan birkaç ay sonra suçsuz bulunmuştu. Hatta gerçek suçlunun Eric Robert Rudolph olduğu ortaya çıkmıştı. Oysaki Jewell, suçsuzluğu kanıtlanmış olmasına rağmen yaşanılan bu sürecin özellikle de suçlu olduğu sanılan kısa sürenin ardından, Amerikan kahramanı kimliğini ve kaybettiği sağlığını asla geri kazanamamıştı. Zavallı Jewell'ın, 2007 yılında kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği duyurulmuştu.

 

Sam Rockwell'in de oyuncu kadrosunda yer aldığı "The Ballad of Richard Jewell" filminde Rockwell ise Jewell’in avukatı rolünde olacak. Ayrıca filmin senaryosu 1997 yılında Vanity Fair'de yayınlanan ve Marie Banner'ın kaleme aldığı bir makaleden uyarlanarak hazırlandı.

 

Fox ve Disney'in işbirliği yapmaya başladığı dönemden itibaren "The Ballad of Richard Jewell" filminin iptal edileceği düşünülmüştü ancak henüz bahsi geçen bu iptal olayı gerçekleştirilmed. Hatta filmin Warner Bros'ta yer alacağı bile söylentiler arasında bulunuyor.