Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (5 Temmuz 2019)

05.07.2019 15:58

5 Temmuz 2019 haftasında 1’i Türk yapımı toplam 8 film vizyona giriyor.


Örümcek Adam: Evden Uzakta

Avengers: Endgame sonrası yaşadığı hayata adapte olmaya çalışan Peter Parker, bir yandan da özel hayatı ve süper kahraman kimliği arasında bir denge kurmaya çalışıyor. Örümcek Adam olarak yaşadığı hayattan bir süre uzaklaşmak için Avrupa'ya bir okul gezisine katılan Peter'ın peşini ''Örümcek Adam Sorumlulukları'' o kadar da kolay bırakmayacaktır.

 

Tolkien

J.R.R. Tolkien’ın hayatını konu alan film, yazarın yetim kaldığı çocukluk döneminden başlayarak, hayatının ilerleyen dönemlerini de anlatıyor. Film, I. Dünya Savaşı döneminde yazarın yaşadıklarından tutun ki, aşkı ve arkadaşlıkları dahil olmak üzere birçok detaya yer veriyor. Tolkien’e daha fazla yakınlaşma şansını izleyiciye yaşatacak olan filmde, yazarın başyapıtlarını yaratırken hayatından kattığı izleri de anlama fırsatı bulacağız.

 

Efsunlu - Kabirden Gelen

Burcu, çok küçük yaşta bir yurt kapısında terk edilmiş ve sonrasında yurdun sahibi Zahide tarafından evlat edinilmiştir. Zahide, Burcu'nun tedavi edilemez bir hastalığı olduğunu sandığı için onu insanlardan ayrı tutarak büyütmüştür. Burcu insan içine çıkmasa da yurt koridorlarında yankılanan hayvansı çığlıkları yurt sakinlerini huzursuz eder. Burcu'ya yardım etmek isteyen Kübra'nın çabaları ise işlerin daha da kötüleşmesine neden olacaktır...

 

Bebeğin Laneti

Adeline Gray, başına gelen açıklanamaz olayların ardından yeni taşındığı bir evde bulunan oyuncak bir bebeğin lanetli olduğunu fark eder. Çocuğunu kurtarmak isteyen Adeline, bir cadının ruhunu taşıyan oyuncak bebeğin büyüsünü alt etmek zorundadır.

 

Tekne

Yoğun sis nedeniyle, kayığıyla kaybolan bir balıkçı; terkedilmiş bir tekneye sığınır. Bir süre sonra balıkçının kayığı kaybolur. Balıkçı mecburen sığındığı tekne ile yolculuğa devam eder. Ancak balıkçıyı bekleyen tatsız sürprizler yolculuğu git gide daha korkutucu bir hale getirir.

 

Sevimli Dostlar

Çocuk kitabı serisinden uyarlama olarak çekilen filmde, hayvanlarla konuşabilen küçük bir kızın maceraları anlatılıyor. Liliane, hayvanlar ile konuşabildiğini küçük yaşta fark etmiştir. Hayvanat bahçesinde yaşanan bir hırsızlık olayı sonrasında Liliane, hayvanların ve yeteneğinin yardımıyla hırsızların peşine düşer.

 

İntikam

Tüm hafızasını kaybeden Ja yoon, hükümetten kaçan küçük bir kızdır. Yaşlı bir çifte sığınır, çiftin bakıp büyüttüğü Ja yoon büyür ve lisedeyken maddi sıkıntılar yaşayan ailesine yardım etmek için bir TV yarışmasına katılır. Ancak bu yarışma kaybolduğu günden beri onu arayanlar için büyük bir ipucu olur.Ja yoon’un sıradan hayatı bu gelişmeden sonra hiç de sıradan olmayacaktır.

 

Kül En Saf Beyazdır

Qiao, mafya üyesi olan sevgilisini korumak için hapse girmiştir. Beş yıl sonra hapisten çıkar ve sevgilisini aramaya başlar. Film iki sevgilinin öyküsünü konu alıyor.