Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (19 Temmuz 2019)

19.07.2019 09:34

19 Temmuz 2019 haftasında 3’ü Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor.


Aslan Kral 

Jon Favreau’dan, tamamen yeni “Aslan Kral” filmi, geleceğin kralının doğduğu, Afrika savanalarına uzanan yolculuğu konu alıyor. Babası Kral Mufasa’yı örnek alan Simba, soylu kaderinin yolundan gitmeyi seçer. Ancak, bu yavru aslanın gelişini kraliyetteki herkes sıcak  karşılamaz. Mufasa’nın kardeşi ve tahtın önceki varisi olan Scar, kendi planlarını yapmıştır. İhanet, trajedi ve oyunla yıkıma dönüşen Pride Rock savaşı, Simba’nın sürülmesine sebep olur. Simba, yeni bir kaç arkadaşın da yardımıyla, büyümenin ve ona ait olan şeyi geri almanın yolunu bulmak zorundadır.

 

Akıllara Seza

Lise mezuniyetine giden Mustafa, mezuniyete giderken kaza geçirir ve komaya girer. Uzun zaman komada kalan Mustafa, 22 yıl sonra gözlerini açar ve sevdiği kız olan Seza’yı aramaya koyulur. Ancak 22 yılda çok fazla şey değişmiştir ve Mustafa için hayat en baştan başlamıştır.

 

Ecinni: Tılsımlı Mezar

“Ecinni” isimli bir korku filmini merak ederek; Eda ve Sema isimli iki kız arkadaşını yanlarına alırak, filmin çekildiği köye giden Yılmaz ve Sinan, 400 yıl önce kolunda bir bilezikle gömülen Ermeni bir rahibenin mezarını açmak isterler. Mezarı bulup kazmaya başlayan arkadaşlar, o andan itibaren korkunç olaylara maruz kalırlar.

 

Kripto Vurgun

Ajan Martin, karmaşık bir dolandırıcılık suçunu araştırmakla görevlendirilir. Bu görev için zor koşullarda aile çiftlerini ayakta tutmaya çalışan babası ve kardeşinin de olduğu memleketi New York’a giden ajan Martin; bu karmaşık suçu kısa sürede çözer ancak kendisini de tehlikeli yer altı dünyasında bulur.

 

Kurtuluş Günü

Pis 13 olarak bilinen bir grup Amerikan askeri, 1944 yılında, bulundukları üst için oldukça büyük bir sorun haline gelmiştir. Ancak emirlere uymayan bu askerlere hatalarını telafi etmek için bir fırsat verilir. Pis 13’ün düşman bölgesine yaya olarak girerek, Nazi ikmal hatlarını imha etmesi gerekmektedir. İntihar görevi olarak tanımlanabilecek olan bu görev için askerlerin kararlılığı çok büyük önem taşımaktadır.

 

Gloria Bell

Gloria günlerini sıradan bir ofis ortamına geçirdikten sonra, geceleri de dans pistlerinde günün ağırlığından kurtulmaya çalışmaktadır. Bu gecelerden birinde Arnold ile tanışır ve hayatına heyecanı da birlikte getirecek bir ilişkiye başlarlar. Ancak bu ilişki ailesinde bazı problemlere sebep olacak ve Gloria’ya kendini sorgulatacaktır.

 

İmparator: Yeraltı Dünyasının Hükümdarı

Napolyon döneminde, dünyanın en büyük cezaevinden kaçan tek kişi olan François Vidocq’un hikayesini anlatan film geçmişi peşini bırakmamasına rağmen Paris yer altı dünyasına nam salan Vidocq’a ışık tutuyor.

 

Şahıs 46

Bir festivale gitmek için yola koyulan üç arkadaş, çıktıkları yolda karşılaştıkları iki otostopçuyu yanlarına alır. Issız bir bölgeden geçerken kullandıkları araç bozulunca yola mecburen ara verirler. Havanın kararmasıyla yardım aramak için yola çıkan gençler, ışıklarının yandığını gördükleri bir eve giderek sahibinden yardım isterler. İyi niyetli gibi görünen ev sahibi aracın durumuna bakmadan önce gençleri evine davet ederek onlara yemek hazırlar. Bu yardımsever yabancıdan hoşlanan arkadaş gurubu, yemeğin ardından yavaştan yollarına devam etmeye niyetlense de, ev sahibinin onları bırakmaya hiç niyeti yoktur.

 

Zavallı

Acıyı her daim üzerinde taşıyan; kedere ve hüsrana bağımlı bir avukatın hayatını bu şekilde yaşayabilmek için yaptıkları anlatılıyor.