Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (20 Aralık 2019)

20.12.2019 09:48

20 Aralık 2019 haftasında 3’ü Türk yapımı toplam 9 film vizyona giriyor.


Star Wars: Skywalker'ın Yükselişi

Konusuna dair detaylar oldukça gizli tutulan Star Wars: The Rise of Skywalker, The Resistance'ın özgürlük adına verdiği son büyük savaş konu alıyor. Üçlemenin son filmi olan  Star Wars: The Rise of Skywalker’da kahramanlarımız özgürlük uğruna yeniden bir araya geliyor.

 

Kırk Yalan

Sadık sonunda sevdiği kız olan Halime ile evlenebilecek olduğu için çok mutludur. Kına gecesi için Sadık’ın çocukluk arkadaşlarından oluşan bir grup yaşadıkları Pınarhisar’a gelir. Uzun zaman sonra bir araya gelen çocukluk arkadaşları kendi aralarında da bir kutlama yapmak ister. Kurulan kutlama masasındaki mezeler beğenilmez, Tahsin de arkadaşlarına Afrika armudu marula ikram eder. Ancak meyve farklı bir sarhoşluk yaratmaktadır.

 

Eşek Kral

Mangu neşeli ve hayalperest bir eşektir. Bir gün hem hayallerinin peşinden gitmek hem de kendisini bulmak için bir yolculuğa çıkmaya karar verir. Ancak bu yolculukta beklenmedik bir şekilde kendisini Kral Azad Nagar’ın veliahtı olarak bulur! Fakat Mangu bütün bunların Tilki Bayan Fitna’nın oyunu olduğunun farkında değildir. Fitna kendi planlarını uygulayabilmek için Manguyu maşa olarak kullanacaktır. Peki Mangu bu işten nasıl kurtulacaktır?

 

Elfland - Yeni Yıl Dedektifleri

Noel babanın kızağı kayıptr ve yeni yıl kapıdadır! Noel baba panik halindedir çünkü kızağını bulamazsa çocuklara hediyelerini dağıtamaz! Kayıp kızağı bulmak için E.L.F dedektif ekibi Jingo, Bingo, Tingo, ve Dorabella işe koyulur.

 

Beyaz Hüzün

Abrek, Büyük Çerkes sürgününde annesi ile birlikte Anadolu’ya gelmiş ancak annesini kaybetmesinin ardından bir Osmanlı askeri olmuştur. Balkan Savaşına katılan Abrek,  ruhsal olarak bu durumdan çok etkilenmiştir. Balkan Savaşı’nda uğradıkları yenilgiyi Sarıkamış Harekatı ile telafi etmek isteyen Abrek Çavuş mangası ile birlikte Sarıkamışa doğru yola çıkar.

 

Skandal

Filmde 2016 yılında Fox News’da yaşanan taciz skandalı anlatılıyor. Patron Roger Ailes'ın taciz skandallarını dillendirmeye cesaret eden kadınların mücadelesine yer veren filmde gerçek karakterlerin yanı sıra kurgusal karakterler de yer alıyor.

 

Kader Postası

Kader postası filminde Zeynep'in hayat hikayesi anlatılıyor. Küçük bir kasabada yaşayan Zeynep, ilk aşkı ve yakın arkadaşı Yusuf'un kasabadan zamansız bir şekilde ayrılmasıyla birlikte yalnızlığı en acı haliyle hisseder. Yetişkinliğinde hayatındaki bu boşluğu mahkumlarla yaptığı mektup yazışmaları ile doldurmaya çalışır. Zeynep, kabul edilemez gibi gözüken davranışları yüzünden etrafından ve en çok annesinden gelen baskı ile daha büyük bir yalnızlığa itilirken duygu dünyasını hayatta tutmaya çalışır.

 

Ema

Bir çiftin, evlat edindikleri 12 yaşındaki oğullarının sebep olduğu bir trajedi yüzünden evlilikleri dağılır. Bu olayın etkisinden kurtulabilmek için Ema, istediği gibi gitmeyen dans kariyerine yeniden sarılır.

 

Paranormal Chat

İç Güvenlik Departmanında çalışan Martin Takagi internet trafiğini kontrol etmekle görevli bir ajandır. Bir gün rutin kontrolleri arasında yeni evlerinin lanetli olduğu konusunda konuşan bir çiftin görüntülerine rastlar.