Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (21 Ağustos 2020)

21.08.2020 17:20
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta (21 Ağustos 2020)

 

5 yeni filmin vizyona girdiği bu hafta sonunda (21 Ağustos 2020) Akira Kurosawa’nın klasik filmi “Ran” renklendirilmiş olarak tekrar seyirci ile buluşuyor.

13. Mezar

Deneyimli iki kiralık katil son kurbanlarını “çete mezarlığı” dedikleri ormana gömmeye giderken bir anda kendilerini doğaüstü güçlerle mücadele ederken bulur.

Hayallerin Peşinde

Down sendromlu Zak, bakımevinde yaşayan bir çocuktur. En büyük hayali Amerikan güreşçisi olmak olan Zak, bir gün televizyonda gördüğü bir güreş okulu reklamının üzerine bakımevinden kaçar. Zak'ın yolu kendisi kadar masum olmayan Tyler ile kesişir ve ikili maceralı bir yolculuğa çıkar. Ardından bakımevinde Zak ile ilgilenen Elenor da onlara katılır.

Oda

Matt ve Kate şehirden uzakta eski bir ev satın alırlar. Evde onlara istedikleri bütün materyalları veren bir oda olduğunu keşfetmeleri ise uzun sürmez. Ancak Kate iki düşük yapmıştır ve en çok istediği şey bir bebektir.

Palm Springs

Umursamaz Nyles ve gönülsüz nedime Sarah, Palm Springs’te bir düğünde karşılaşır. Fakat düğünün olduğu günü tekrardan yaşadıkları bir döngüde olduklarını fark edince işler karışır. İkili ne düğünden, ne birbirlerinden ne de kendilerinden kaçabilir.

Ran

Shakespeare’in Kral Lear’inde, 16. yy’ın yaşlı lordu Lear krallığını üç kızı arasında paylaştırmaya karar verir. Her biri ülkenin üç farklı yerindeki kalelerde yaşayarak sadakatlarini kanıtlayacaklardır. Büyük kızları menfaatleri için sahte bir samimiyet içine girerken, babasına duyduğu bağlılıkla en küçük kızı O’nun gerçekleri görmesi için uğraşır.

Ran İngiliz edebiyatına ait bu eserinin Japon uyarlaması. Orjinalindeki kız çocuklar erkek olarak değiştirilmiş ve Kral Lear karakteri de Lord Hidetora Ichimonji olarak karşımıza çıkıyor.