Sessiz Sinema Yıldızı Buster Keaton'ın Hayatı Film Oluyor!

24.02.2022 13:29
Sessiz Sinema Yıldızı Buster Keaton'ın Hayatı Film Oluyor!

James Mangold, “Buster Keaton: Cut to the Chase” kitabından uyarlanacak Buster Keaton biyografisini yönetecek.

James Mangold, Hollywood'un en popüler yönetmenlerden biri haline geldi ve bir sonraki filmini de bulmuş gibi görünüyor. Mangold, Hollywood'un en değerli film yapımcılarından ve komedyenlerinden biri olan Buster Keaton'a dayanan bir biyografik filmi yönetecek. Film, Marion Meade'in “Buster Keaton: Cut to the Chase” adlı kitabına dayanıyor.  Mangold, projeyi 20th Century Studios ile birlikte geliştirecek.

Keaton, 1910'lardan başlayıp 1966'daki ölümüne kadar neredeyse elli yıl boyunca bir Hollywood yıldızıydı. Keaton en çok sessiz dönemdeki büyük fiziksel komedileriyle tanınıyor. Sanatçının en popüler eserlerinden bazıları “The General”, “Sherlock Jr.” ve “The Navigator”. Yıldızın hayatı, özellikle çığır açan dublör çalışması, on yıllar sonra endüstrinin en büyük yeteneklerinden biri olarak konuşulmasını sağladı. 

Mangold da böyle bir projeyi üstlenmek için harika bir seçim gibi görünüyor. “Logan” gibi büyük ölçekli gişe rekorları kıran filmlerinin yanı sıra Mangold, “Sınırları Aşmak” ve “Asfaltın Kralları” gibi eleştirmenlerce beğenilen diğer biyografik filmler ile adından söz ettirdi. Hatta “Asfaltın Kralları” En İyi Film dalında aday gösterildi.

Keaton biyografisi, 20th Century Studios'daki yöneticiler için yüksek bir öncelikte. Kitabı uyarlamak için yazarlarla çoktan bir araya geldiler. Bu nedenle, büyük olasılıkla yönetmen üzerinde çalıştığı “Indiana Jones 5”i resmi olarak tamamlandıktan sonra doğrudan bu projeye geçiş yapacak. Şu anda oyuncu seçimi veya hikaye ayrıntılarıyla ilgili başka bir bilgi yok.