“House of the Dragon” Dizisinden Yeni Görseller ve Yayın Tarihi Geldi!

31.03.2022 10:29
“House of the Dragon” Dizisinden Yeni Görseller ve Yayın Tarihi Geldi!

HBO'nun rekor kıran yapımı “Game of Thrones”un ilk spin-off dizisi “House of the Dragon” 21 Ağustos'ta prömiyer yapacak. HBO ayrıca dizi için yeni görseller yayınladı. 

"Game of Thrones"ta yaşanan olaylardan iki yüzyıl önce geçen on bölümlük dizi, Targaryen Hanedanı'nın Ejderhaların Dansı olarak bilinen acı ve vahşi bir iç savaşa nasıl sürüklendiğini anlatacak ve sonun başlangıcını haber verecek. 

Dizi, yazar George R. R. Martin ve Ryan J. Condal tarafından, Martin'in "Fire & Blood" adlı romanından uyarlandı. Condal ve yönetmen Miguel Sapochnik dizinin yürütücü yapımcıları arasında. 

Orijinal diziye atmosfer olarak çok benzeyen “House of the Dragon”, Paddy Considine (Kral Viserys), Emma D'Arcy (Viserys'in ilk çocuğu ve varisi Prenses Rhaenry) dahil olmak üzere Matt Smith (Viserys'in küçük kardeşi Prens Daemon), Rhys Ifans (Sör Otto Hightower, Kral Eli olarak), Olivia Cooke (Otto'nun kızı Leydi Alicent Hightower) ve Fabien Frankel (Sör Cristo Cole) gibi isimleri kadrosunda bulunduruyor.

Prömiyer tarihi, “House of the Dragon”nın, yılın diğer devasa fantezi serisinden biraz daha erken başladığı anlamına geliyor: “Yüzüklerin Efendisi: Güç Yüzükleri.” Amazon Prime Video, Ağustos 2021'de "The Rings of Power"ın 2 Eylül'de yayınlanacağını duyurmuştu.

George R. R. Martin gördüğü sahnelere bayılmıştı!

Şubat ayında Martin, kişisel blogunda "House of the Dragon"ın 1. sezonunun çekimlerinin tamamlandığını duyurdu. Martin, “Birkaç sahneyi gördüm ve onlara bayıldım” diye yazdı. "Elbette daha çok iş yapılması gerekiyor. Özel efektler, renk zamanlaması, skor, tüm post prodüksiyon çalışmaları. Ama senaryo, yönetmenlik, oyunculuk hepsi harika görünüyor. Umarım onları benim kadar beğenirsiniz.” İlgili haberin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

Aynı ay, HBO ve HBO Max şefi Casey Bloys, Variety'ye, kanalın dizinin ikinci sezonunu sipariş edeceğini "muhtemelen oldukça iyi bir bahis" olduğunu söyledi. "Genel olarak konuşursak, genellikle bir şeyi yayınlar ve nasıl olduğunu görürüz, ancak açıkçası, oyunun önünde olduğumuzdan emin olmak için önceden hazırlıklar yapacağız" dedi.

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO

  • ©HBO