Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (3 Haziran 2022)

03.06.2022 10:16
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (3 Haziran 2022)

Bu hafta 4’ü yerli 7 film vizyona giriyor.

Aralarında Cannes Film Festivali’nde bol övgü toplayan korku filmi Adamlar ve Iman Tahsin’in gizemli macera filmi Karanlık Madde de var.

 

Adamlar (Men)

Süre: 100 dk

Tür: Dram, Gizem, Korku

Yönetmen: Alex Garland

Oyuncular: Jessie BuckleyRory KinnearPaapa Essiedu

Genç bir kadın, eski kocasının ölümünden sonra İngiltere kırsalına yalnız başına tatile gider. İç huzurunu tekrar yakalamak için çıktığı bu seyehat hiç de planladığı gibi gitmeyecektir.

 

Yola Devam (Hit the Road)

Süre 93 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Panah Panahi

Oyuncular: Pantea PanahihaHasan MajuniRayan Sarlak

Film, engebeli bir arazide bir yolculuğa çıkan, hasta köpeğe telaşlanan ve birbirlerinin sinirlerini bozan kaotik, hassas bir aileyi konu alıyor. Oldukça gürültülü bu ailenin sadece gizemli büyük oğlu sessizdir.

 

Yakari (Yakari le film)

Süre: 82 dk

Tür: Animasyon, Aile, Macera

Yönetmen: Toby Genkel

Seslendirenler: Kathleen RenishDiana Amft, Patrick Bach

Küçük bir Siyu olan Yakari, yakalanamayan Little Lightning isimli bir yaban atının izini bilinmeze doğru takip eder. Bu yolda Yakari, onun totem hayvanı olan Büyük Kartal ile sihirli bir karşılaşma yaşar. Büyük Kartal ona güzel tüylerinden bir parça verir, bu Yakari için inanılmaz bir hediyedir çünkü bu tüy sayesinde hayvanlarla konuşabilmektedir. Yolculuğuna devam eden Yakari’nin karşılaşmaları bununla sınırlı kalmaz.

 

Şimdi Yandık

Süre: 96 dk

Tür: Aile

Yönetmen: Onur Aldoğan

Oyuncular: Ersin KorkutMurat AkkoyunluTarık Papuççuoğlu

Film, aynı evde birlikte yaşayan Mert, Cemil ve Faruk'un başından geçen olayları konu ediniyor.

 

Karanlık Madde

Süre: 90 dk

Tür: Gerilim, Macera

Yönetmen: Iman Tahsin

Oyuncular: Ahmet YıldırımNihan AşıcıAhmet Pınar

Aladağlar'da yolculuğa çıkan bir grup maceracı, evrende halen gizemini koruyan karanlık madde ile karşılaşır. Film, bu karşılaşmanın yarattığı gerilim dolu hikayeyi anlatıyor.

 

Arınma Seansı - Tarot

Süre: 88 dk

Tür: Macera, Komedi, Animasyon

Yönetmen: Metin Kuru

Oyuncular: Ayce İşözenDemet ErdemCihangir Şeşen

Baktırdığı Tarot falında çıkan ve falcının gizli kalması konusunda uyardığı bilgileri Club house'ta herkese anlatan Tuğba’nın hayatı karman çorman hale gelir.

 

Semur 3: Kıyamet-i Cin

Süre: 83 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Burak Çelik

Oyuncular: Gizem TanZülfü Hamit AltınVolkan Başaran

Film, eşini kaybettikten sonra yaşadığı psikolojik zorluklardan biraz olsun kaçmak adına köyüne dönen Murat ile ona destek olmak için sürpriz şekiilde ardından köye gelen arkadaşlarının yaşadıklarını konu ediniyor.

Eşi intihar eden Murat, köy evine gidip psikolojik bunalımını biraz olsun hafifletmek ister. Onu yalnız bırakmak istemeyen iş arkadaşları Mesut, Sevda ve Sinem de sürpriz yaparak Murat'ın ardına takılır. Fakat bu ziyaret felaketleri de beraberinde getirecektir. Bu sıra dışı olayları ve felaketleri bastırmak için Mesut eve bir hoca getirse de olaylar şimdi daha da içinden çıkılmaz bir hal alır.