“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”ten İlk Görsel ve Yeni Detaylar!

16.08.2022 15:20
“The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes”ten İlk Görsel ve Yeni Detaylar!

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” filminden, Tom Blyth ve Rachel Zegler'i gördüğümüz ilk görsel geldi!

Açlık Oyunları” serisinin yazarı Suzanne Collins'in 2020 tarihli romanına dayanan yeni film, orijinal “Açlık Oyunları” dörtlemesinde anlatılanlardan yaklaşık 64 yıl önce geçiyor. Hikayede, Coriolanus Snow'u (Tom Blyth) distopik Panem ülkesinin en güçlü adamı olmadan on yıllar önce izliyoruz. Yine de, Donald Sutherland'ın “Açlık Oyunları” filmlerinde canlandırdığı Başkan Snow, bir lise öğrencisi olarak da az hırslı değil. Yapımcı Nina Jacobson, “Dünyada yolunu bulan genç bir adam ama aynı zamanda dönüşeceği adamın habercisi olan seçimler yapıyor” diyor. Film boyunca kendini iki güç arasında sıkışmış bulacak: büyüleyici Lucy Gray Baird (Rachel Zegler) ve kötü Dr. Volumnia Gaul (Viola Davis). 

Lucy Gray, serinin acımasız dünyasına yumuşak bir dokunuş katıyor. “Açlık Oyunları” kahramanı Katniss Everdeen (Jennifer Lawrence) gibi, 12. Mıntıka'dan bir haraç. Katniss'in aksine, Lucy Gray birbirine sıkı sıkıya bağlı, müzikal kültürleriyle tanınan bir gruptan geliyor. Snow'la ilişkisi arenada başlıyor, ancak hızla kameraların gördüğünün ötesine geçiyor. 

Yönetmen Francis Lawrence: Bu aşkla ilgili bir hikaye

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” filminin yönetmeni Francis Lawrence, “Bu daha çok aşkla ilgili bir hikaye,” diyor. “Farklı bir zamanda, farklı bir dünyada geçen bu bir tür aşk hikayesi.” Lawrence, “Lucy Gray, Katniss’in tam zıddı" diye ekliyor. “O bir müzisyen, o bir icracı, büyüleyici biri… Snow daha önce hiç böyle bir kızla tanışmadı.”

Bu film, Katniss'in doğmasından on yıllar önce geçtiği için, orijinal filmlerin ve romanların üzerine inşa edildiği Panem mitolojisinin derinliklerine iniyor. 

Jacobson, “Tasarım, karakter, bakış açısı ve stil olarak bu film tamamen farklı” diyor. "Tarihinde farklı bir zamanda Panem'in farklı bir yönünü gösterebilmek gerçekten heyecan vericiydi." Lawrence, yapım tasarımcısı Uli Hanisch'in (The Queen's Gambit) distopik ulusun “yeni bir versiyonunu” yaratmak için çalıştığını ve mimariden iç tasarıma kadar pek çok yönünün bu hikayenin dünyasının bozuk doğasını yansıttığını söylüyor. 

Lawrence, “Suzanne, mitolojiye geri dönmek ve dünyanın yaratılışı hakkında bir hikaye anlatmak konusunda harika bir iş çıkardı” diyor. “Katniss'in arka planını biraz alıyorsunuz. Belli ki Snow'un arka planını da, Oyunların tarihini, bazı müziklerin tarihini, 'The Hanging Tree' gibi şarkıların aslında nereden geldiğini öğreneceksiniz."

Jacobson, “Açlık Oyunları dünyasına geri dönmek, bir eve dönüş oldu” derken Lawrence “Snow’un gerçek bir insan olduğunu görmek… bunda gerçekten tatmin edici bir şey var.” ifadesini kullandı.

The Hunger Games: The Ballad of Songbirds and Snakes” 17 Kasım 2023 tarihinden vizyona girecek.