Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Eylül 2022)

09.09.2022 09:20
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (9 Eylül 2022)

Bu hafta 3’ü yerli 8 film vizyona giriyor.

Aralarında Daisy Edgar-Jones'un başrolde olduğu "Kya'nın Şarkı Söylediği Yer" ve komedi filmi "Ah Be Birader" de var. 

 

Kya'nın Şarkı Söylediği Yer (Where the Crawdads Sing)

Süre: 125 dk

Tür: Fantastik, Dram

Yönetmen: Olivia Newman

Oyuncular: Daisy Edgar-Jones, Harris Dickinson, David Strathairn

"Kya’nın Şarkı Söylediği Yer," Kuzey Carolina'nın tehlikeli bataklıklarında yalnız büyüyen, ailesi tarafından terk edilmiş Kya'nın öyküsünü anlatıyor. Yıllarca, bataklıkta yaşayan kız hakkındaki söylentiler Barkley Cove sakinlerinin en sevdiği konudur fakat bu söylentiler zeki ve duygusal Kya'nın kasabadan ve insanlarından uzaklaşmasına sebep olur. Kasabadan iki genç adamla yakınlaşan Kya kendisini yavaş yavaş dış dünyaya açar, Kya için kasabanın sıradan dünyasına dair her şey yeni ve şaşırtıcıdır; ancak bu gençlerden biri ölü bulunduğunda, kasaba sakinleri Kya'ya baş şüpheli olarak bakmaya başlar. Dava ilerledikçe, gerçekte ne olduğu giderek daha gizemli bir hal alır.

 

Ah Be Birader

Süre 108 dk

Tür: Komedi, Aksiyon

Yönetmen: Ahmet Kapucu

Oyuncular: Ufuk ÖzkanAnıl İlter, Serkan Kuru

Birbirlerinden çok farklı yaşayan iki kardeşin hikâyesi konu edilen Ah Be Birader’de Anıl İlter’in Ali, Ufuk Özkan’ın Orhan rollerine hayat verdiği filmde, Orhan oldukça atılgan ve korkusuz bir adamdır. Piyasa da hiçbir zaman parasını bırakmayan yeraltı dünyasının sevdiği saydığı bir adamdır ve çevresine topladığı adamları ile tefecilik yapmaktadır. Orhan’ın hayatında kadınların biri gelir biri gider. Beyaz yakalı düz bir hayatı kendine seçen Ali, oldukça çekingen bir adamdır ve bir gün evlenmek istediği kadına yüzük alırken bir soygunun ortasında kalır. Başına türlü belalar gelince de yeraltı dünyasında tefecilik yapan abisine sığınır.

 

Evdeki Düşman: Başlangıç (Orphan: First Kill)

Süre: 99 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: William Brent Bell

Oyuncular: Isabelle Fuhrman, Julia Stiles, Rossif Sutherland

Estonya'daki bir akıl hastanesinden zekice bir planla kaçmayı başaran Leena Klammer, varlıklı bir ailenin kaybolan kızının kimliğini çalar ve Amerika'ya gider. Fakat "Esther" olarak yeni hayatı tahmin ettiği gibi gitmeyen Leena, ailesini korumak için ne olursa olsun her şeyi yapacağı bir anne ile karşı karşıya gelir.

 

Annis Ölüm Gecesi

Süre: 95 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Adem Uğur

Oyuncular: Meral Kaplan, Selçuk Kılıç, Korkmaz Polat

Bir arkeolog olan Canan, ünlü arkeolog dedesi Yusuf'un davetiyle Düzce'de bulunan Prusiasad Hypium Antik Tiyatro kazısına gider. Kazı sırasında bulduğu bir yüzüğün lanetli olduğunu bilmeden takan Canan, korku ve gerilim dolu olaylar zincirini başlatır.

 

Tavşan Okulu: Çılgın Yumurtalar (Rabbit Academy: Mission Eggpossible)

Süre: 76 dk

Tür: Macera, Komedi, Animasyon

Yönetmen: Ute von Münchow-Pohl

Haylaz bir şehir tavşanı olan Leo, Bahar Bayramı'ndan sonsuza dek kurtulmak istiyordur. Bunun için tilkilerle iş birliği yapmaya karar verir. Acaba maceracı tavşanlar Max, Emmy ve arkadaşları Leo'yu durdurmayı başarabilecek mi? Bu sırada kahramanlarımız, bilge öğretmen Bayan Hermione'nin yardımıyla gizemli bir dövüş tekniğinde ustalaşacaklar. Bu maceralı yolculukta birine, hatta bir tilkiye bile güvenmenin nasıl bir şey olduğunu öğrenecekler.

 

Acil İniş (Emergency Declaration)

Süre: 141 dk

Tür: Gerilim, Dram, Aksiyon

Yönetmen: Jae-rim Han

Oyuncular: Lee Byung-hunJeon Do-Yeon, Kan-Ho Song

Uçuş sırasında benzeri görülmemiş bir terör olayı meydana geldiğinde acil durum ilan etmeye zorlanan bir uçak.

 

Arthur Rambo

Süre: 87 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Laurent Cantet

Oyuncular: Rabah Nait OufellaAntoine ReinartzLaurent Cantet

Karim D. kimdir? Başarılı ve genç bir yazar mıdır, yoksa nefret dolu sosyal medya gönderilerinin arkasında bulunan isim Arthur Rambo mu? 2008 yılında Entre les murs (Sınıf) filmi ile Altın Palmiye kazanan Laurent Cantet’in son filmi Arthur Rambo dünya prömiyerini 2021’de Toronto Film Festivali’nde yapılmıştır.

“Ben zeki ve bilgeyim. Şiiri ve siyaseti bilirim. Kendimi sosyal bir yeraltı dünyasından yükselterek, Parisli sivri bir yazar olarak görünür bir konumuna getirdim. Bir roman yayınladım ama aynı zamanda 140 karakterlik metinlerle sosyal medyada yazıyorum. Bunu yaptığımda da hedefimi gözünden vuruyorum. İşte bu yüzden hepsi beni silmek istiyor!”

 

Hafir: Karanlık Mezar

Süre: 73 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Kemal Danacı, Sedat Ergen

Oyuncular: Erol Sertel, Duhan Çetin, Sedat Ergen

Bir maden firmasında çalışan Nadir, toprak numunesi almak üzere, İstanbul’dan Zonguldak’a gider. Nadir iki çocuğuyla, kısa süreliğine maden bölgesinde bulunan bir köy evine yerleştirilir. Fakat bu köy evinde, Nadir ve çocuklarının başına garip olaylar gelmeye başlar. İlk zamanlar çok önemsemedikleri bu olaylar git gide aileyi zor duruma sokar. Bu sıra dışı olayları çözmeye çalışan Nadir, kaldıkları bu evde yıllar önce korkunç olaylar yaşandığını kesfeder.