“The Banshees of Inisherin” Venedik Film Festivali’nde 15 Dakika Ayakta Alkışlandı!

06.09.2022 12:34
“The Banshees of Inisherin” Venedik Film Festivali’nde 15 Dakika Ayakta Alkışlandı!

79. Venedik Film Festivali tüm hızıyla devam ederken, “The Banshees of Inisherin” şu ana kadar en uzun süre alkış toplayan film oldu!

Nomadland”den “Birdman”e, Searchlight Pictures yapımları her zaman ödül yarışında kendilerine yer buluyorlar. Bu yıl da “The Banshees of Inisherin” ile Oscar'a bir bilet daha kazanılmış olabilir. Martin McDonagh'ın karanlık komik masalı Pazartesi günü Venedik Film Festivali'nde sansasyonel bir çıkış yaptı ve yaklaşık 15 dakika boyunca ayakta alkışlandı. Bu, herhangi bir filmin bu sezon içindeki en uzun alkış süresi. 

McDonagh ile filmin yıldızları Colin Farrell, Brendan Gleeson ve Kerry Condon alkışlar boyunca birbirlerine sarılarak asma kattan orkestraya doğru yürüdüler. Adil olmak gerekirse, alkışlar haksız yere abartılmış olabilir. Bunun nedeni, Farrell'in hayranlarla fotoğraf çekilmek ve imza dağıtmak için kalabalığın arasına karışarak geleneği bozmasıydı, bu da tezahüratın daha yüksek ve daha kalıcı olmasını sağladı. “The Banshees of Inisherin”e duyulan sevgi o kadar yoğundu, kalabalık o kadar büyük bir tutkuyla ayağa fırladı ki, Venedik'teki etkinlik ekibi, bir sonraki film galasının başlayabilmesi adına seyircilerin tiyatrodan ayrılmasını sağlamak için acele etmek zorunda kaldılar.

“The Banshees of Inisherin” ödül sezonu boyunca sadece “En İyi Film” için değil, “En İyi Erkek Oyuncu,” "En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu" ve "En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu" kategorileri için de güçlü bir yapım olacak gibi görünüyor. Film, arkadaşlıklarını aniden sona erdiren iki adamın (Farrell ve Gleeson) sıra dışı hikayesini anlatıyor.

“The Banshees of Inisherin”, McDonagh'ı hem Gleeson hem de Farrell ile yeniden bir araya getiriyor. Üçü daha önce 2008 yapımı "In Bruges" filminde birlikte çalışmıştı. McDonagh en son 2017'de, Frances McDormand ve Sam Rockwell'in performanslarıyla iki ödül kazanan yedi Akademi Ödülü'ne aday gösterilen bir başka Searchlight filmi olan “Three Billboards Outside Ebbing, Missouri”yi yönetti.