Vince Vaughn'la Özel Söyleşi

04.11.2009 09:56
Vince Vaughn'la Özel Söyleşi

Arızalı Çiftler nasıl bir araya geldi?

 

İnsanların eğlenmesi için filmler yapıyorum ve bir grup sıradan insanı ele almak ve her birine bir tür sorun vermenin eğlenceli olacağını düşündüm. Bilirsiniz, şu birlikte kampa girme durumları olur; ben de bunu çiftlerle yapabileceğimizi düşündüm. Büyük soru şu: Bir ilişkinin yürümesini sağlayan nedir?

 

Ve cevabı bulmak için dört çifti egzotik bir adaya yerleştirdiniz.

 

Jean Reno tarafından işletilen esrarengiz bir yer, onları engelli koşuya çıkarıyor gibi. Bu şekilde hepimizin ilişkilerimizle ilişkilendirebileceğimiz o sorunlarla eğlenebilirdik ve sonunda umut ve iyimserliği bulabilirdik.


Jean Reno’nun bu kadar komik olduğunu biliyor muydunuz?

 

Yetenekli olduğunu biliyordum! İzlediğim her filminde muhteşem, örneğin The Professional. Onu filmde oynatmak Peter Billingsley’nin fikriydi fakat ben de hemen kabul ettim. Bence Jean komik çünkü o çok ciddi, böylesi delice işler yapmaya kendini adamış ve tüm bu güvenle yapıyor.

 

Onunla ve kadronun geri kalanıyla ciddi olmak zaman zaman zor olmuştur.

 

Evet ve özellikle de terapistimizi oynayan John Michael Higgins’le çünkü o çok zeki ve doğaçlamada harika. Beni her zaman mahvedebilir! O, Malin’le beni evli bir çift olarak analiz ederken ciddi olmak çok zordu.


Malin Akerman’la birlikte çalışmak nasıldı?

 

Malin muhteşem bir oyuncu. Onu The Heartbreak Kid filminde izledim ve performansının çok cesur olduğunu düşündüm. Bu filmin oturması adına çok iyi bir iş çıkardığına inanıyorum çünkü karakteri çok ilişkilendirilebilir. Ronnie’yi gerçekten destekliyorsunuz ve seviyorsunuz. Kimyalarımızın uyuştuğunu düşünüyordum ve gerçek şu ki o başkalarıyla çok uyumlu, geçinmesi kolay ve anlayışlı – bu da onu birlikte çalışması harika bir insan yapıyor.


Karakterinizi ve evliliğini nasıl tanımlarsınız?

 

Bence Dave karısını ve çocuklarını seven biri ancak ailesi için bir şeyler yapmak adına sürekli baskı altında. Ve bunları ilk sıraya koyarak evliliğini son sıraya koymuş çünkü yapılması gereken şeylere o kadar odaklanmışlar ki birbirleriyle pek de eğlenmiyorlar. Yani pek çok insan gibi, ilişki yaşadığı kişiyi unutmaması için dikkatli olması gerekiyor. Bu adaya yaptıkları seyahatin onları kendilerine getireceğine inanıyorum.


Arızalı Çiftleri Dana Fox ve filmde Kristin Davis’le evli olan Jon Favreau’yla birlikte yazdınız.

 

Jon’la Rudy filminde tanıştım ve o günden beri pek çok işte birlikte çalıştık. Birlikte doğaçlama yapması kolay biri çünkü o çok komik ve yetenekli biri. Ancak Kristin’le ilgili enteresan olan onu daha önce böyle bir rolde görmemiş olmanız çünkü seçici olmayan bir karakteri oynuyor. Komedide ve zamanlamada gerçekten iyi ve onun harika oynayacağını biliyordum.

 

Faizon Love genç Kali Hawk’la komik bir çift oluşturuyor.

 

Faizon karakterini gerçekten benimseyen cidden sevimli biri ve Kali’yle kimyaları çok uyuştu.

 

Ardından Kristen Bell’le Jason Bateman’ı eşleştirdiniz.

 

Kristen çok iyi bir oyuncu ve oynadığı A tipi insanı canlandırırken onu düşünebiliyordum çünkü kendini işine adayan ve hoş biri. Ve Jason Bateman komedi zamanlaması harika olan muazzam bir oyuncu. Peter Billingsley gibi o da bu işin içinde yetişti ve tam bir mega-yetenek. Jason herkesin işini kolaylaştırıyor ve her şeyin ötesinde o harika biri.

 

Çevrenizde yetenekli insanların olmasını seviyorsunuz.

 

Evet çünkü seviyeyi kesinlikle yükseltiyor, bu da ilişkiler üstüne kurulu filmlerde çok önemli. The Break-Up filminde Jennifer Aniston’la ben aynı düzeydeydik ve Isla Fisher’la Wedding Crashers filminde de durum aynıydı. İlişkileri ve iki insan arasındaki devinimi komik bulurum, sadece birinin bir diğeriyle konuşmasını değil. Birbirimizi nasıl yönlendirmeye çalıştığımız ya da yanlış anlaşılmalar bir komediyi iyi yapan şeylerdir.

 

Çocuklar da harika!

 

O çocukları durduramazsınız! İstediğiniz kadar komik olun tatlı bir çocuğu sahneye koyduğunuzda bitmiştir çünkü kendi sahneleridir. Ve Peter Billingsley, kendisi de çocuk oyuncu olduğundan, onlarla nasıl konuşulması gerektiğini ve onlardan ne alabileceğimizi gerçekten biliyordu.

 

Arızalı Çiftler Peter Billingsley’nin ilk yönetmenliği, yıllardır tanıdığınız ve birlikte çalıştığınız biri.

 

Peter çok zekidir ve film işinde büyüdüğü için, film yapımcılığının anlamadığı hiçbir yönü yok. Çok uzun zamandır onunla birlikte çalışıyorum ve o çok iyi bir dosttur.


Çekimler sırasında ne kadar doğaçlama yapıldı?

 

Farklı şeyler denemeyi ve bunlara nasıl tepki vereceğimizi görmek istedik. Bir şeyler denemeyi ve anlamlı olanı bulmayı seviyorum.

 

Bu kadar çok çekimle, kurgusu zor bir film olmuştur bu.

 

Evet çünkü sonunda elimizde bir sürü malzeme vardı ancak gerçekten çok iyi bir kurgucumuz vardı, Dan Lebental - Elf, The Break-Up, Iron Man ve benim belgeselim The Wild West Show’un kurgularını da o yaptı.


Filmi neden Bora-Bora’da çektiniz?

 

Çünkü daha önce görmediğiniz sihirli ve özel bir yer bulmak istiyorduk. Ve o kadar inanılmazdı ki! Boğucu ve soğuk bir yerde büyüdüm, Bora-Bora’yla daha zıt bir yer olamazdı.

 

Yapımcı olarak cennette film çekmenin ne gibi zorlukları oldu?

 

Lojistik neredeyse imkânsızdı çünkü orada film çekmek için hiçbir altyapı yoktu. Kız kardeşim Victoria bunlar için çok koşturdu ve çok zordu çünkü her şeyin uçakla getirtilmesi gerekiyordu, yine de üstesinden gelmeyi başardık.


Köpekbalıklarıyla gerçekten yüzdünüz mü?

 

Evet ve böyle bir şey olacağını hiç düşünmemiştim çünkü okyanustan hep korkmuşumdur. Jaws ve diğer filmleri izledikten sonra, korkunuz köpekbalıklarının peşinizden gelmesi, neyse ki durum böyle değil. İtiraf etmeliyim ki ilk başta bu deneyimi sorunsuz yaşamak iyi geldi, sonra kendimi rahat hissettim ve gerçekten eğlendim. Bence kendinize güvenmeye başlayana kadar bilmediğimiz şeylerle ilgili olan şey bu. Ve kabul edelim; köpekbalıklarıyla yüzmeyen adam olmak istemedim!


Arızalı Çiftler’de çok komik ve çok acayip anlar var. En sevdiğiniz hangisi?

 

Bilmiyorum, o kadar çok var ki: Jon’u basıyorlar ve o da kremlendiğini söylüyor; çocuklarla olan sahneler; ve yoga eğitmenini oynayan Carlos’a bayılıyorum.

 

Q. Carlos Ponce çok komik!

 

Gerçekten öyle ve normalden abartılı bu kişiliği yarattı ve çok komik bir karakter oldu.


Komedinin en zor tür olduğu söylenir çünkü neyin tutacağı asla bilinmez.

 

Bu çok öznel, yine de herkesin başından geçen ortak şeyleri anlama konusunda ve kendimi komik insanlarla çevreleme konusunda başarı ortalamamın iyi olduğunu düşünüyorum. Ancak kimi zaman planlamadığınız şeylerin en komik şeyler olduğu olgusu doğru!