MUBI’nin Katkılarıyla, “Sevmek Zamanı” Restore Edildi!

27.09.2022 12:10
MUBI’nin Katkılarıyla, “Sevmek Zamanı” Restore Edildi!

Metin Erksan’ın unutulmaz filmi "Sevmek Zamanı", MUBI’nin katkılarıyla restore edildi!

Usta sinemacı Metin Erksan’ın "Sevmek Zamanı" filmi 4K kalitesinde restore edildi. Filmin orijinal negatifinde bulunmayan giriş jeneriği de filme eklendi. Metin Erksan'ın ölümünün 10'uncu yılında MUBI’nin katkılarıyla yapılan restorasyon Dünya prömiyerini 20 Ekim Perşembe günü Lumiere Film Festivali’nde yapacak. Sonrasında, "Sevmek Zamanı" MUBI üzerinden seyircilerle buluşacak.

1965 yapımı filmin üzerinde, Ahmet Hızarcı’nın danışmanlığında, Atlas Post Prodüksiyon iş birliğiyle, titizlikle çalışıldı. Fiziksel hasarlar belirlendikten sonra kırılganlaşan negatifler yumuşatıldı ve 35mm negatif film 4K olarak restore edildi. İnce işçilik gerektiren süreç toplamda beş aya yayıldı.

“Sevmek Zamanı” filminin konusu

Halil (Müşfik Kenter), adada ustası Mustafa'yla (Fadıl Garan) birlikte boyacılık yapmaktadır. Bir gün boyamaya girdiği boş köşklerden birinin üst katında, duvarda asılı bir kadın resmi görür ve resme aşık olur. Bir yıl boyunca her gün köşke girer ve resmi seyreder. Ancak, bir gün, köşkün sahibinin kızı olan resimdeki Meral (Sema Özcan), iki arkadaşıyla köşke gelir ve Halil'i resmini seyrederken görür.