Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (30 Eylül 2022)

30.09.2022 10:04
Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (30 Eylül 2022)

Bu hafta 8’i yerli 11 film vizyona giriyor.

Aralarında merakla beklenen korku filmi "Gülümse" ve Nihal Yalçın'ın başrolde olduğu "Zuhal" de var. 

 

Gülümse (Smile)

Süre: 115 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Parker Finn

Oyuncular: Sosie Bacon, Kyle Gallner, Caitlin Stasey

Bir hastayı içeren tuhaf, travmatik bir olaya tanık olan Dr. Rose Cotter, açıklayamadığı korkutucu olaylar yaşamaya başlar. Bu karşı konulmaz derecede bunaltıcı olan dehşet hayatını ele geçirmeye başlarken, Rose hayatta kalmak ve korkunç yeni gerçekliğinden kaçmak için sıkıntılı geçmişiyle yüzleşmek zorundadır.

 

Zuhal

Süre 88 dk

Tür: Dram

Yönetmen: Nazlı Elif Durlu

Oyuncular: Nihal Yalçın, Sadi Celil Cengiz, Şebnem Sönmez

İstanbul'un merkezinde yalnız yaşayan ve başarılı bir avukat olan Zuhal, bir gün evinde bir kedi sesi duymaya başlar. Gecelerce onu uyutmayan bu sesin kaynağını bulmak için apartmanda çaresiz bir arayışa çıkan Zuhal, o güne dek hiç iletişim kurmadığı komşularının tek tek kapılarını çalar. Kediyi bulamadıkça daha da absürtleşen bu arayış, bildiği doğruların peşinden giden Zuhal için yeni bir uyanışın da başlangıcı olacaktır.

 

Yanlış Anlama 2

Süre 97 dk

Tür:Komedi

Yönetmen: Aykut Taşkın

Oyuncular: Cemal Hünal, Yılmaz Gruda, M. Fatih Özkan

Ününe oldukça düşkün Şef Ceyhun, onu çocuk yaşta yanına alıp yetiştiren Ahmet Usta ve onların yanından hiç ayrılmayan Fazıl, yeni bir hayata başlamak için Bakü’ye giderler. Azerbaycan’ın en eski restoranında annesinden kalan mirası sürdüren Aydan Şef, Ahmet Usta’nın yardımıyla annesinin tarifini bulmak için uğraşır. Bu sırada, Ceyhun Şef ise Azerbaycan’ın geleneksel lezzetlerini keşfe çıkar.

 

Hızlı Ayaklar - Olimpiyat Yolunda

Süre: 80 dk

Tür: Animasyon

Yönetmen: Çağrı Cem Bayraklı

Umut vadeden bir sporcu olan Ali, yaşadığı sakatlıktan sonra sporu bırakmak zorunda kalıp bir spor mağazasında çalışmaya başlar. Ancak eski hocası Akif’in mağazaya gelmesiyle Ali’nin hayatı birden değişir. Akif Hoca, Karadeniz’de yaşayan ve Ali’nin spora geri dönmesini sağlayabilecek birinden bahseder. Ali hem kendi potansiyelini keşfetmek hem de herkese yukarıdan bakan, dönemin yıldız sporcusu Justin Carter’a meydan okumak için İstanbul’dan Karadeniz’e doğru heyecan verici bir yolculuğa çıkar.

 

Alaboraşk

Süre: 110 dk

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Ali Can Gebeş

Oyuncular: Cemal Hünal, Belçim Bilgin, Erkan Can

Film, bir Karadeniz kasabasında balıkçılık yapan Ali, Esma ile nişanlıdır. Evlenmelerine az zaman kala acı bir olay patlak verir ve yapılması gereken zorlu bir seçim vardır.

 

Yudi: Yedikonuk Cinleri

Süre: 75 dk

Tür: Korku, Gerilim

Yönetmen: Mert Uzunmehmet, Doğukan Mısır

Oyuncular: Serkan Çolak, Birgül Uluçay, Barbaros Andiç

Emekli doktor Serdar, karısı Nur ve oğlu Onur’la beraber Kıbrıs’ta hayatını sürmektedir. Onur bir trafik kazası sonucu engelli kaldıktan sonra aile her şeyi denese de oğulları için bir çözüm bulamamıştır. Nur’un Onur’u tekrar eski haline getirme arzusuyla yapmış olduğu su büyüsü, Yudi’ye biat etmiş olan tehlikeli cin kavminin aileye musallat olmasına sebep olur.

 

Vesper

Süre: 114 dk

Tür: Macera, Bilim-Kurgu

Yönetmen: Kristina Buozyte, Bruno Samper

Oyuncular: Raffiella Chapman, Eddie Marsan, Rosy McEwen

Dünya'nın ekosisteminin çöküşünden sonra distopik bir gelecekte geçen film, çökmüş dünyanın çürüyen kalıntılarında yaşamını sürdürmek için hayatta kalma becerilerini kullanan, güçlü ve iradeli 13 yaşındaki bir kız olan Vesper'ı ve hasta babası, Darius’ı takip ediyor.

 

Ses: Sonu Olmayan Gece

Süre: 108 dk

Tür: Gerilim

Yönetmen: Yusuf Özgü

Oyuncular: İbrahim Kendirci, Seda Alpat, Hasan Yavuz

Yeni taşındığı evinde sahibini bilmediği bir cep telefonu bulan Özgür'ün hayatu gizli numaradan gelen bir arama ile allak bullak olur. Numaranın ardındaki kişinin tehditlerine boyun eğip dediklerini yapmak zorunda kalan Özgür’ün ilk görevi tanımadığı insanları evine çağırıp onlarla sabaha kadar sürecek gerilim dolu bir hesaplaşma yaşamak olacaktır.

 

Yalnız Bir Evin Kahkahası (The Good House)

Süre: 114 dk

Tür: Komedi, Dram

Yönetmen: Maya Forbes

Oyuncular: Sigourney Weaver, Kevin Kline, Morena Baccarin

Hildy’nin denge içinde ilerleyen yaşamı, lise aşkı Frank Getchell ile yeniden ilişkiye başlamasıyla değişmeye başlar. Ayrıca her şey birinin pervasız davranışları yüzünden karman çorman bir hal alacaktır. Uzun süredir saklı kalan duygularını anımsayan ve ailesi hakkında sırları ortaya çıkan Hildy, yıllardır kendiyle yüzleşmekten daha fazla kaçamayacaktır.

 

Paralı Asker - Musul

Süre: 70 dk

Tür: Aksiyon

Yönetmen: Serdar Aslan

Oyuncular: Mehmet Volkan, Ferit Aslan, Oktay Emre

Türkiye’nin Musul Büyülelçiliği teröristler tarafından basıldığında, olayla ilgili haberler çıkmaya başlar. Baskına müdehale etmek için, Özel Kuvvetler eğitimine sahip ve yıllardır devlet güvenliği konusunda çeşitli operasyonlara katılmış olan özel bir ekip, gizli bir göreve atanır. Bölgedeki yerel dost güçlerle koordinasyon içerisinde örgüte operasyon yapan tim, esirleri kurtarır, ancak bu başarının karşılığında Tim’in kendilerini feda etmesi gerekecektir.

 

Mekan

Süre: 77 dk

Tür: Korku

Yönetmen: Enes Hakan Tokyay

Oyuncular: Emin Şentürk, Şule ZeytinciMetin Tanılmış

Aura isimli mekan restore edilir ve hayata yeniden kazandırılır. Mekana gelen insanların hayatlarında yaşadığı sıkıntıları, aşkları, üzüntüleri ve mutlulukları görürüz. Mekan ise bu kişilerin yaşadıklarını derinlerine inerek, çıplak bir şekilde dış ses olarak bizlere aktarır.