Sean Penn Oscar Ödülünü Ukrayna’ya Hediye Etti!

09.11.2022 15:31
Sean Penn Oscar Ödülünü Ukrayna’ya Hediye Etti!

Amerikalı ünlü oyuncusu Sean Penn, Kiev’i ziyaret etti ve kazandığı Oscar Ödüllerinden birini Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy’e armağan etti.

Rusya-Ukrayna savaşı patlak verdiğinden beri oyuncu ve film yönetmeni Sean Penn, üçüncü kez Ukrayna'yı ziyaret etti. Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile buluşan Penn, Ukrayna’nın zaferine olan inancının bir sembolü olarak Oscar heykelciğini ona hediye etti. Penn Zelenski'ye "Kazandığında onu Malibu'ya geri getir çünkü o zamana kadar burada bir parçam olduğunu bilmek beni çok daha iyi hissedecek." dedi.

Zelenskiy de bu jesti karşılıksız bırakmayarak Ukrayna adına Penn'e III. Derece Liyakat Nişanı takdim etti. Ayrıca Zelenskiy ve Penn’in, Penn’in adının yazıldığı bir kaldırım taşının önünde poz verdikleri görüldü.

Oyuncu ve sinemacı kimliği kadar aktivist yönüyle de tanınan Penn, en başından beri Ukrayna’ya olan desteğini dile getirdi. Hatta Kremlin yetkilileri daha önce Penn’i “Rusya’nın düşmanları” listesine eklemiş ve ülkeye girmeleri yasaklanmıştı.

 

Kaynak: https://variety.com/2022/film/news/sean-penn-oscar-gift-ukraine-zelenskyy-1235427382/