6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

15.12.2022 10:40
6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali Başlıyor!

6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali Ve Ulusal Kısa Film Yarışması bu yıl 16-18 Aralık tarihleri arasında gerçekleştirilecek!

AFSAD Kısa Film Festivalleri, ülkemiz sanat ve kültür dünyasında ilgiyle takip edilen kısa filmlerin tanıtımı, kısa film yapımının özendirilmesine katkı sağlayacak platformların oluşturulması, ülkemizden ve dünyadan farklı örneklerinin sunulması yoluyla kısa film kültürünün izleyiciye uygun koşullarda ve düzenli olarak ulaştırılmasının sağlanması amacıyla düzenlenmiyor. Uluslararası katılımlı olarak 6. kez gerçekleştirilecek Kısa Film Festivalinde hedeflenen; kısa filmin dünyadaki gelişimini yakından izlemek ve yenilikleri paylaşmak, ülkemiz sinema çevreleri ile uluslararası farklı kültürleri kısa filmin ortak dilinde buluşturmak. 45 yıldır fotoğrafın yanı sıra kısa film seminerleri ve atölye çalışmaları ile sinema alanında üretimi destekleyen AFSAD, Uluslararası Kısa Film Festivaline dönüştürdüğü programı ile sanata ve sinemaya olan katkılarını daha da güçlendirmeyi amaçlıyor.

6. AFSAD Ulusal Kısa Film Yarışması

Ulusal Kısa Film Yarışması, bu sene de yarışmanın yanı sıra, farklı ülkelerden kısa film gösterimleri, panel ve atölye çalışmalarının yer alacağı “Uluslararası Kısa Film Festivali’’ kapsamında gerçekleştiriliyor. Konu sınırlaması olmayan Ulusal Kısa Film Yarışması’nın bu yılki çağrısı “Az ve Öz / Less is More”.

Kurmaca, Deneysel, Canlandırma ve Belgesel olmak üzere dört kategoriden oluşan yarışma başvuruları fotoğrafçı, sinema yazarı ve eğitmeni Yalçın Savuran, grafiker, yönetmen, animatör Kayahan Kaya ve AFSAD Sinema Birimi Sorumlusu, sinema yazarı, yayın yönetmeni Seda Usubütün’den oluşan Ön Seçici Kurul tarafından değerlendirildi. Yarışma gösterimi için seçilen filmler, 16 – 18 Aralık 2022 tarihlerinde, Çankaya Belediyesi Doğan Taşdelen Çağdaş Sanatlar Merkezi’nde Festival kapsamında Jüri önüne çıkacak ve Ankaralı izleyiciyle buluşacak.
Ana kategorilerdeki ödüllerin yanı sıra, bu seneki yarışmada Film Geliştirme Ödülü için de başvurular yapılabilecek ve ödüle değer görülen 2 proje bir senede tamamlanmak üzere desteklenecek.

Yarışma tüm kısa film yapımcıları, yönetmenleri ve izleyicilerinin katılımını bekliyor.

Detaylı bilgi için: http://www.afsadsinema.net/6-afsad-kisa/ 

  • 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali

  • 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali

  • 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali

  • 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali

  • 6. AFSAD Uluslararası Kısa Film Festivali