Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (8-14 Ocak 2023)

20.01.2023 12:24
Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (8-14 Ocak 2023)

8-14 Ocak haftasında televizyon ekranlarında en çok izlenen yerli diziler belli oldu!

Yılın ilk haftasında zirvede olan “Yalı Çapkını” dizisinin, geçen haftaya kıyasla puanı düşmüş olsa da zirvedeki yerini koruyor. "Gönül Dağı" dizisi de aynı şekilde puanı düşmesine rağmen listede ikinci sırada yerini alıyor. Üçüncü sırada puanı artmaya devam eden "Kuruluş Osman" dizisi var.

“Son zamanlarda TV’de en çok neler izleniyor?” diye merak ediyorsanız, bu liste size rehber olabilir.

1 - Yalı Çapkını (S01 - B16)

Star TV

Varlıklı bir ailenin oğlu olan Ferit, sefahatiyle ünlüdür. Bunun üzerine dedesi Halis Ağa, Ferit’in evine polis baskını yaptırır ve memleketi Gaziantep'ten yakın oldukları bir ailenin kızını torununa gelin olarak almaya karar verir.


2 - Gönül Dağı (S03 - B81)

TRT 1

Bir gün çocukluk aşkı Dilek'e yeniden kavuşmanın hayalini kuran Taner ve iki kuzeni, kısıtlı imkanlarla mücadele ederken, unutulmaz bir olayın yolunu açar.


3 - Kuruluş Osman (S04 - B111) 

atv

20 Kasım 2019'da ilk bölümü yayınlanan dizi Bozdağ Film'in yapımcılığını üstlendiği yönetmenlik koltuğunda Metin Günay'ın oturduğu senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı Diriliş Ertuğrul'un devamı düşüncesinde tarih, macera ve drama türünde hazırlanan bir Türk dizisidir.

Dizi, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey'in hayatını betimlemektedir.

4 - Camdaki Kız (S03 - B64) 

Kanal D

Nalan, sıcaklığıyla herkesin ilk görüşte sevgisini kazanan güzel bir genç kadındır. Ailenin tek çocuğu olarak büyümüş el bebeği gül bebeği, varoluşun içinde yaşamış ve Nalan'ın en iyi okulları şerefle bitirdiği, Türkiye'nin en büyük otel zincirini bulan Köroğlu firmasının mimar olarak kendisinden daha çok koştuğu Sedat Köroğlu' ile evlilik.

Havva. Nalan ve Sedat, geçmişlerinde sakladıkları karanlık sırlardan uzaklaştıklarını düşünerek bu masalda umutla el ele yürümeye başlasalar da; yakında hayatları gerçek karanlığa gömülecek.

5 - Teşkilat (S03 - B60)

TRT 1

Teşkilat dizisi, ülkesi için kendi hayatlarından vazgeçip kalabalıkların içinde görünmez olmaları gereken bir görevi kabul ederek, "yer altına” inen yedi vatan sevdalısının hikâyesini ekrana getirecek... Ankara'daki SİHA fabrikasına terör saldırısı düzenlenir. Saldırının yabancı istihbarat servisleri tarafından organize edildiği tespit edilir. Bunun üzerine Milli İstihbarat Teşkilatı içinde gizli bir tim kurulur. Bu timin amacı saldırının arkasındaki güçleri tespit etmek ve ortadan kaldırmaktı.

6 - Alparslan: Büyük Selçuklu (S02 - B40) - 8,85

TRT1

11. yüzyılda zaferleri ile imparatorluğu genişleten Selçuklu hanedanının ikinci padişahı Sultan Alparslan'ın hayatını ve zaferlerini anlatan dizi Uyanış: Büyük Selçuklu dizisinin devamı niteliğindedir.

7 - Ateş Kuşları (S01 - B01)

ATV

"Ateş Kuşları" dizisi kadere karşı koymayı başaran sokak çocuklarının hikayesini anlatıyor. Kendilerine "Köksüzler" diyen grubun en büyüğü 13, en küçüğü 6 yaşında, biri kız, biri otistik olan beş sokak çocuğundan oluşuyor. Çöplükte kırk günlük bir bebek bulmalarıyla ise hayatları farklı bir yola sapıyor. Dizide, bu çocukların "Köksüzler"den "Ateş Kuşları"na dönüşme yolculuğunu izliyoruz.

“Ateş Kuşları” dizisinde İlayda AlişanHande SoralEfekan CanGörkem Sevindik ve Burak Tozkoparan gibi isimler yer alıyor.

8 - Ben Bu Cihana Sığmazam (S01 - B16)

ATV

Senaryosunu Yusuf Alp ve Alican Yaraş'ın yazdığı, yönetmenlik koltuğunda Onur Tan oturduğu dizinin başrolünde Oktay Kaynarca bulunuyor.

Devlet adına görev yapan ve bir sabotaj kurbanı olan kardeşinin intikamını almaya and içen Cezayir, ölü taklidi yaparak yeni bir hayata başlar ancak onun için bu hayattan kopmak kolay olmaz.

9 - Yasak Elma (S06 - B161)

Fox TV

Zeynep (Sevda Erginci) ve Yıldız (Eda Ece) birbirine çok düşkün ama hayalleri birbirinden tamamen farklı olan iki kardeştirler. Yıldız’ın hayatı sosyetenin kraliçesi Ender Argun’la (Şevval Sam) tanışınca değişir. Ender, Yıldız’ı kocası Halit Argun’dan (Talat Bulut) kurtulmak için kullanmaya karar vermiş ve Yıldız’a hayatının teklifini sunmuştur. Yıldız’ın hayatında bunlar olurken, Zeynep’in çalıştığı firma Alihan Taşdemir (Onur Tuna) tarafından satın alınır. Alihan son derece kibirli, ukala, zengin bir iş adamıdır. Zeynep ve Alihan’ın zıtlıkları kısa zamanda bir etkileşime dönüşür. Zeynep’in bilmediği şey ise Alihan’ın Halit’in ortağı ve ikinci karısının kardeşi olmasıdır. Yıldız’ın vereceği karar sadece kendini değil Zeynep’i de etkileyecektir.

10 - Kardeşlerim (S03 - B75)

ATV

Hayatta karşılaştıkları her şeye ve her kötülüğe rağmen birbirlerinden aldıkları destekle yollarına devam eden dört kardeşin öyküsü gözler önüne seriliyor. Girdikleri bu hayat mücadelesinde ne kadar dibi görseler de umutlarından vazgeçmeyen kardeşler sevginin ve dürüstlüğün gücünü gözler önüne seriyor.

Kaynak