Yapım Şirketlerinden Deprem Bölgesine Yardım Hareketi

10.02.2023 14:59
Yapım Şirketlerinden Deprem Bölgesine Yardım Hareketi

Dizi sektörünün önemli yapım şirketleri deprem bölgesine yardım için harekete geçiyor.

Dizi setlerini durduran pek çok yapım şirketi, deprem bölgesine yardım yollamak için kolları sıvadı. Şirketler maddi yardımın yanı sıra setlerde kullanılan karavan, jeneratör, ışık ekipmanları gibi teçhizatları deprem bölgelerine gönderecek.

Televizyon ve Sinema Filmi Yapımcıları Meslek Birliği Başkanı Timur Savcı, AFAD ve AHBAP Başkanı Haluk Levent’le düzenli olarak iletişim halinde olduğunu söyledi.

Timur Savcı “İlk olarak maddi yardımı organize edeceğiz. AFAD ve AHBAP’la sürekli görüşme halindeyiz. Jeneratör, karavan ve gıda yardımı konusunda yapacağımız çalışma ikinci planda… Mevcut yardım TIR’ları yollarda kaldığı için ciddi bir ulaşım problemi var. Bu yüzden ikinci etapta da AFAD ve AHBAP’tan gelecek bilgiler doğrultusunda karavan, jeneratör ve gıda yardımı konusunda destek vermek için harekete geçeceğiz. Türkiye’nin dört bir yanındaki yapımcılar özveriyle ellerinden ne geliyorsa yapıyor” ifadelerini kullandı. Timur Savcı, dizi setlerine 7 Şubat itibariyle 3 gün ara verdiklerini de açıkladı.

TIMS&B, Ay Yapım, MedYapım, MF Yapım gibi sektörün önde gelen yapım şirketleri yardım çalışmaları gerçekleştirmek üzere setleri durduklarını açıkladı.

Ayrıca, görüntü yönetmeni Uğur İçbak, oyuncu Demet Özdemir gibi isimler de setlerin durdurulması de set teçhizatlarının deprem bölgesinde kullanılması için sosyal medyadan bir süredir çağrılarını sürdürüyordu.

Kaynak