Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (14-20 Mayıs 2023)

25.05.2023 12:20
Televizyonda En Çok İzlenen Yerli Diziler! (14-20 Mayıs 2023)

14-20 Mayıs haftasında televizyon ekranlarında en çok izlenen yerli diziler belli oldu!

Yalı Çapkını”, geçtiğimiz hafta Cumhurbaşkanı özel yayını nedeniyle ara vermesinin ardından yeni bölümüyle tekrar zirveye çıktı. Aynı zamanda geçtiğimiz hafta yayınlanmayan 32. bölümü salı günü ekranlara gelen dizi, zirvenin en yakın takipçisi olarak ikinci sırada yerini aldı. “Gönül Dağı”, hafif bir düşüş yaşadığı geçen haftayı üçüncü sırada tamamlayarak hala güçlü bir performans sergilerken “Kızılcık Şerbeti”, sıralamada dördüncü sıraya yükseldi.

“Son zamanlarda TV’de en çok neler izleniyor?” diye merak ediyorsanız, bu liste size rehber olabilir.

1 - Yalı Çapkını (S01 - B33)

Star TV

Varlıklı bir ailenin oğlu olan Ferit, sefahatiyle ünlüdür. Bunun üzerine dedesi Halis Ağa, Ferit’in evine polis baskını yaptırır ve memleketi Gaziantep'ten yakın oldukları bir ailenin kızını torununa gelin olarak almaya karar verir.


2 - Yalı Çapkını (S01 - B32)

Star TV

Varlıklı bir ailenin oğlu olan Ferit, sefahatiyle ünlüdür. Bunun üzerine dedesi Halis Ağa, Ferit’in evine polis baskını yaptırır ve memleketi Gaziantep'ten yakın oldukları bir ailenin kızını torununa gelin olarak almaya karar verir.


3 - Gönül Dağı (S03 - B98)

TRT 1

Bir gün çocukluk aşkı Dilek'e yeniden kavuşmanın hayalini kuran Taner ve iki kuzeni, kısıtlı imkanlarla mücadele ederken, unutulmaz bir olayın yolunu açar.


4 - Kızılcık Şerbeti (S01 - B26)

Show TV

Birbirinden farklı iki kültüre sahip iki ailenin çocukları 'Doğa' (Sıla Türkoğlu) ve 'Fatih’in (Doğukan Güngör), hızlı bir nikahla hayatlarını birleştirmesinin ardından ardı ardına gelen olayları anlatıyor.


5 - Camdaki Kız (S03 - B79)

Kanal D

Nalan, sıcaklığıyla herkesin ilk görüşte sevgisini kazanan güzel bir genç kadındır. Ailenin tek çocuğu olarak büyümüş el bebeği gül bebeği, varoluşun içinde yaşamış ve Nalan'ın en iyi okulları şerefle bitirdiği, Türkiye'nin en büyük otel zincirini bulan Köroğlu firmasının mimar olarak kendisinden daha çok koştuğu Sedat Köroğlu' ile evlilik.

Havva. Nalan ve Sedat, geçmişlerinde sakladıkları karanlık sırlardan uzaklaştıklarını düşünerek bu masalda umutla el ele yürümeye başlasalar da; yakında hayatları gerçek karanlığa gömülecek.


6 - Kuruluş Osman (S04 - B126)

atv

20 Kasım 2019'da ilk bölümü yayınlanan dizi Bozdağ Film'in yapımcılığını üstlendiği yönetmenlik koltuğunda Metin Günay'ın oturduğu senaryosunu Mehmet Bozdağ'ın yazdığı Diriliş Ertuğrul'un devamı düşüncesinde tarih, macera ve drama türünde hazırlanan bir Türk dizisidir.

Dizi, adından da anlaşılacağı üzere Osmanlı İmparatorluğu'nun kurucusu Ertuğrul Gazi'nin oğlu Osman Bey'in hayatını betimlemektedir.


7 - Ömer (S01 - B17)

Star TV

Müezzin Ömer’in (Selahattin Paşalı) kendisinden yaşça büyük Gamze’ye (Gökçe Bahadır) aşık olması hayatındaki tüm dengeleri değiştirecektir.


8 - Aile (S01 - B11)

Show TV

"Aile" dizisi, bilinen, önde gelen ailelerden olan Soykanlar’ın başındaki Aslan ile onunla benzer bir yarayı taşıyan psikolog Devin’in tanışmasıyla aile içinde değişen dengeleri konu alıyor. Bu bağlamda da ‘aile’ kavramının tartışmalı yönlerini irdeliyor.


9 - Ateş Kuşları (S01 - B17)

atv

"Ateş Kuşları" dizisi kadere karşı koymayı başaran sokak çocuklarının hikayesini anlatıyor. Kendilerine "Köksüzler" diyen grubun en büyüğü 13, en küçüğü 6 yaşında, biri kız, biri otistik olan beş sokak çocuğundan oluşuyor. Çöplükte kırk günlük bir bebek bulmalarıyla ise hayatları farklı bir yola sapıyor. Dizide, bu çocukların "Köksüzler"den "Ateş Kuşları"na dönüşme yolculuğunu izliyoruz.


10 - Aldatmak (S01 - B31)

atv

Saygıdeğer bir aile mahkemesi hakimi olan Güzide, pek çok evliliği yıkımdan kurtarmış; birçok çocuğun hak ettikleri şefkat ve sevgiyi görmesini sağlamış, her zaman adaletin yanında olmuş dürüst ve prensipli bir insandır. Kocası ve iki çocuğuyla örnek bir aile olduklarını, onurlu bir hayat yaşadıklarını, evliliklerinin geri kalanının alışılmış bir sevgi, mutluluk ve huzur içinde geçeceğini zannetmektedir. Bir gün Güzide'nin tesadüfen çektiği bir ilmek çorap söküğü gibi ilerler ve mutlu sandığı ailesinin sıcak bir yuva değil, kumdan bir kale olduğunu fark etmeye başlar.

 Kaynak: Box Office Türkiye