Vizyondaki Filmlerde Bu Hafta! (16 Haziran 2023)

16.06.2023 10:36

Bu hafta 3'ü yerli 7 film vizyona giriyor!

Aralarında, Disney'in heyecan verici animasyonu "Elementals: Doğanın Güçleri", Wes Anderson'ın yıldız kadrolu son filmi "Asteroit Şehir" ve merakla beklenen DC filmi "The Flash"de var.

Ayrıca, vizyon filmlerini Akdeniz ÜniFm'in "Vizyonda Neler Var?" programı ile yukarıda da inceleyebilirsiniz! (videoda bahsi geçen "Godless: Şeytan Tohumu" filmi program hazırlandıktan sonra ertelenmiştir)
 

Elemental: Doğanın Güçleri (Elemental)

Süre: 103dk

Tür: Animasyon, Komedi, Macera

Yönetmen: Peter Sohn

Senarist: John Hoberg , Kat Likkel , Brenda Hsueh , Peter Sohn

Disney'in yeni animasyonu Elemental; ateş, su, kara ve hava elementleri sakinlerinin bir arada yaşadığı bir şehirde Ember (Ateş) ve Wade'i (Su) konu almakta. Bu şaşırtıcı ikili, yolculukları sırasında aslında ne kadar çok ortak noktaları olduğunu keşfedeceklerdir.

 

Asteroit Şehir (Asteroid City)

Süre: 105dk

Tür: Bilim Kurgu, Komedi, Romantik

Yönetmen: Wes Anderson

Senarist: Wes Anderson , Roman Coppola

Oyuncular: Jason Schwartzman, Scarlett Johansson, Tom Hanks

Asteroid City, 1955 yılında Amerika'daki kurgusal bir çöl kasabasında gerçekleşen Junior Stargazer kongresini anlatıyor.

 

The Flash

Süre: 144dk

Tür: Bilim Kurgu, Aksiyon, Macera

Yönetmen: Andrés Muschietti

Senarist: Christina Hodson

Oyuncular: Ben Affleck, Ezra Miller, Michael Keaton

"The Flash", annesinin ölümünü engellemek için gücünü kullanarak zamanda geriye giden Barry Allen'ın, zamanın lineer akışında istenmeyen sonuçlara yol açmasını konu alıyor.

Barry, geçmişteki olayları değiştirmek amacıyla zamanda yolculuk yapmak için süper güçlerini kullandığında The Flash’te dünyalar çarpışır. Ancak ailesini kurtarma girişimi istemeden geleceği değiştirdiğinde Barry, General Zod'un yok etme tehdidiyle geri döndüğü ve sığınacak süper kahramanların olmadığı bir gerçeklikte hapsolur. Hapsedilmiş bir Kripton'luyu kurtarmak için, her ne kadar aradığı kişi olmasa da alışılmışın dışında olan bu çok farklı Batman'i emeklilikten vazgeçmeye ikna etmesi gerekmektedir… Nihayetinde, içinde bulunduğu dünyayı kurtarmak ve bildiği geleceğe dönmek için Barry'nin tek umudu hayatı için yarışmaktır. Ancak yaptığı tüm fedakârlıkları evrenin başa dönmesi için yeterli olacak mıdır?

 

Joyland

Süre: 127dk

Tür: Dram, Romantik

Yönetmen: Saim Sadiq

Senarist: Saim Sadiq , Maggie Briggs

Oyuncular: Ali Junejo, Rasti Farooq, Alina Khan

 Bulundukları durumdan mutlu ataerkil bir aile olan Rana ailesi dünyaya erkek bir bebek getirmek için can atarken, Rana erkeklerinin en küçüğü gizlice erotik bir dans şovuna katılır ve son derece hırslı bir trans yıldıza aşık olur. Onların imkansız aşk hikayesi, tüm Rana ailesinin cinsel bir isyana olan arzusunu yavaş yavaş aydınlatır. Film aynı zamanda Cannes'da gösterilmiş ilk Pakistan yapımı filmdir.

 

Benim Babam bir Kahraman

Tür: Aile, Dram

Yönetmen: Orçun Benli

Senarist: Orçun Benli , Şükrü Üçpınar , Alptekin Öztürk

Oyuncular: Kaan Turgut, Nilay Deniz, Mert Turak

Oyuncular: Ufuk Bayraktar, Mehmet Emin Güney, Mahir İpek

Belediyede çalışan bir temizlikçi işçisi olan Altan, İstanbul'un zengin semtlerine yakın bir gecekondu mahallesinde oğlu Can ile yaşamaktadır. Eşinin zamansız ölümünün ardından oğlu Can ile kendisine küçük, zorlu ama eğlenceli bir dünya kuran Altan, etrafındakileri en üzgün anlarda bile güldürmeyi başarır. 

 

Obsesyon

Süre: 92dk

Tür: Gerilim, Gizem

Yönetmen: Eray Altay

Senarist: Eray Altay

Oyuncular: Ekin Mert Daymaz, Ege Kökenli, Sarp Can Köroğlu

Mert, başarılı bir iş insanıdır ve çevresi tarafından çok sevilir. Fakat düzen konusunda takıntısı olan Mert, obsesif bir kişiliğe sahiptir. Beren'e aşık olduktan sonra da en büyük takıntısı Beren'i elde edebilmek olur. Beren ise geçmişinde kimsenin bilmediği sırlar saklıyordur.

 

Hüddam 3: Lamia

Süre: 96dk

Tür: Korku

Yönetmen: Utku Uçar

Senarist: Utku Uçar

Oyuncular: Hakan Erkuran, Şeyda İpek Baykal, Musa Has

Asaf, babasının intiharı ile sarsılır. Gerçeği öğrenmek ve kan bağının üzerinde olan lanete son vermek için babası Davut gibi Hüddam ilmine başvurur. Fakat Asaf bir şeyi bilmiyordur. Lamia, şimdiye kadarki diğer hizmetkârlardan çok daha kudretlidir. Asaf zorlu gerçekle yüzleşecektir.