Derviş Zaim’den Senaryo Atölyesi

15.12.2009 09:24
Derviş Zaim’den Senaryo Atölyesi

11 Aralık’ta Artvin’deki yolculuğuna başlayan 15. Gezici Festival’de film gösterimlerinin yanı sıra atölyeler de hız kesmeden devam ediyor. Derviş Zaim dün yapılan “Senaryo Yazma Atölyesi”nde deneyimlerini Artvinli gençlerle paylaştı.


Bu yıl dördüncüsü düzenlenen “Sinema Konuşuyoruz” atölyeleri Artvin’de devam ediyor. Farklı disiplinlerden gelen gençleri bir araya getirerek, sinemayı birlikte öğrenerek, paylaşarak üretim yapmalarını sağlamayı amaçlayan atölyelerin bugünkü konuğu yönetmen ve senaryo yazarı Derviş Zaim’di.


Halen Bilgi Üniversitesi’nde senaryo alanında dersler vermekte olan ve Tabutta Rövaşata, Filler ve Çimen, Çamur, Cenneti Beklerken, Nokta filmlerinin ödüllü yönetmeni Derviş Zaim Artvinli gençlere yönelik senaryo yazma atölyesi düzenledi.


“İlk heyecanı hep koruyorum”


Her senaristin kendi üslübu olduğunu söyleyen Zaim, “kuralları yıkmak” için öncelikle klasik senaryo yazım tekniklerinin iyi bilinmesi ve anlaşılması gerektiğini belirtti. Film fikri ortaya ilk çıktığında bir kaç versiyon senaryo yazdığını, daha sonra da fikrine güvendiği insanlara danıştığını söyleyen Zaim, “Ne olursa olsun ilk başta beni heyecanlandıran fikirden uzaklaşmamaya çalışıyorum, bunu hep koruyorum” dedi.