Sinemalar.com "Sinepedi"yi Sunar!

26.09.2007 16:36
Sinemalar.com

Sinemalar.com merakla beklenen "Sinepedi" yi siz değerli kullanıcılarına sunmaktan gurur duyuyor.

Sinepedi adını verdiğimiz bu uygulama ile sitede arayıp da bulamadığınız film ve sanatçıları kendiniz Sinemalar.com\'a ekleyebileceksiniz. Eklediğiniz film ve sanatçılar hakkında diğer kullanıcılar ile yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaşabilecek, puanlar kazanacak ve de Sinepedi’ye katkıda bulunanlar arasında yer alıp hediyeler kazanabileceksiniz.

Sinepediciler arasında yer almak için Figüran (2. seviye) olmanız gerekmektedir. Figüranlık için gerekli olan 11.000 puanın 7.500\'ünü ise hesabınızı aktive ederek ve kişisel bilgilerinizin tamamını doldurarak anında kazanabilirsiniz.

Sinepedi hakkında detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Sinepedi nedir?
Sinemalar.com kullanıcılarının sitede görmek istedikleri film ve sanatçıları kendilerinin siteye girebildikleri, bilgi ekleyebildikleri bir sistem.
Sinepedi sayesinde, sevdiğiniz filmler ve sanatçılar hakkında diğer kullanıcılar ile yorumlarınızı ve bilgilerinizi paylaşabilecek, puanlar kazanacak ve de Sinepedi’ye katkıda bulunanlar arasında yer alabileceksiniz.

Sitede olmayan bir filmi nasıl girerim?
Filmi eklemek için film ekle sayfasına gitmeniz gerekmektedir. Orada, her bir bilgiyi eklemeden önce, nasıl ekleyeceğinize dair yazılı olan açıklamaları çok dikkatlice okuyunuz.

Sinemalar.com\'da varolan bir filmin eksik bilgilerini nasıl tamamlayabilirim?
Film bilgisi eklemek için bulunduğunuz film sayfasının sağ üst tarafında yer alan ve bilgilerin yüzde olarak doluluk oranlarını gösteren kutucukta, eksik olan bilgilerden en fazla 3 tanesi gözükmektedir. Eklemek istediğiniz bilginin üstüne tıklayarak açılan sayfadan eksik bilgileri doldurabilirsiniz.
Bilgi eklenmiş (kırmızı çarpı olan) olan kısımlara bilgi ekleyemezsiniz. Sadece daha önceden bilgi girilmemiş (yeşil işaret olan) alanlara veya ekleme yapılabilecek (turuncu işaret olan) alanlara eklemede bulunabilirsiniz.

Yanlış bilgi girdim! Ne yapacağım?

Sinepedi ilk versiyonunda kullanıcıların, film ve sanatçı bilgilerini düzeltmelerine izin vermemektedir. Yanlış bilgi girerseniz, veya yanlış girilmiş bir bilgiyle karşılaşırsanız "Hatalı Bilgi Bildir"\'e tıklayarak çıkan pencereden yanlış olduğunu düşündüğünüz bilgileri bize bildirebilirsiniz.

Bilgilerim hemen sitede yayınlanıyor mu?
Girdiğiniz bilgiler anında sitede gözükür. Yanlış bilgi girdiğinizde düzeltme şansınız olmadığı için en kısa zamanda yanlış girilmiş olan bilgiyi "Hatalı Bilgi Bildir"\'e tıklayarak bildirmeniz gerekmektedir.

Kasıtlı yanlış bilgi girersem ne olur?

Sürekli olarak yanlış bilgi girerek sinemalar.com kullanıcılarını yanıltmaya çalışan kullanıcıların hesapları kapatılır.

Sinepedi’ye katkıda bulundukça ne kadar puan kazanırım?
Girdiğiniz film ve sanatçıların toplam puanlarından, girdiğiniz bilgi oranı kadar puan kazanırsınız. Örnek olarak bir filmin tüm bilgilerini siz girdiyseniz o filmin bütün puanını siz alırsınız.

Sinepediye katkıda bulundum ama puanımda hiç bir artış olmadı, neden?
Puanınızı ancak girdiğiniz bilgiler onaylandıktan sonra kazanabilirsiniz. Ayrıca puanlar belirli aralıklarla hesaplanmaktadır, girdiğiniz bilgilerden her onaylanan için kazandığınız puan anında profil sayfanıza yansımayabilir.

Sinepedi\'nin 4 Temel Kuralı:

   1. Araştır

      İnternet üzerinde farklı kaynaklar kullanarak eklemek istediğiniz bilgilerin doğruluğundan emin olunuz.
   2. Bilgi Gir
      Bilginizden emin olduktan sonra eklemede bulunabilirsiniz.
   3. Kontrol Et
      Girdiğiniz bilginin doğruluğunu bir kez de ilgili filmin sayfasından kontrol ediniz. Her şey doğru gözüküyorsa, Sinepedi’ye başarılı bir şekilde katkıda bulunmuşsunuz demektir.
   4. Yanlış varsa "Hatalı Bilgi Bildir" ile sinemalar.com yetkililerine bildir
      Girdiğiniz bilgileri kaydettikten sonra değiştirme şansınız yoktur. Yanlış bir bilgi girdiğinizi düşünüyorsanız "Hatalı Bilgi Bildir" ile bildiriniz. Aynı şekilde, başka kullanıcıların girmiş olduğu yanlış bilgileri de aynı şekilde bize bildirebilirsiniz.