Kutup Çizgisi Aşıkları - Amantes Del Círculo Polar

Giriş - Üye Ol
Anasayfa > Kutup Çizgisi Aşıkları - Amantes Del Círculo Polar

Kutup Çizgisi Aşıkları

Amantes Del Círculo Polar

Film Detayı
Fragman'ı İzle
Kutup Çizgisi Aşıkları

Kutup Çizgisi Aşıkları

6 kişi eklemiş
Filmi Oylayın:
(10 kişi
Sinemalar.com puanı :
4.8/10 [?]
imdb puanı :
7.8/10
Yapım :
1998, Fransa / İspanya
Tür :
Dram / Romantik
Yönetmen :
Julio Medem
Senaryo :
Julio Medem
Oyuncular :
Najwa Nimri, Nancho Novo, Maru Valdivielso, Peru Medem, Sara Vailente
Yapımcı :
Fernando Bovaira, Enrique Lopez Lavigne
Görüntü Yönetmeni :
Gonzalo F. Berridi
Müzik :
Alberto Iglesias
Süre :
1 saat, 52 dk.

Özet

Yüzlerce küçük tesadüfün senelerce ilmek ilmek ördüğü bir aşk hikayesini anlatıyor Kutup Çizgisi Aşıkları. Herşey mucizevi bir şekilde ama herşey kendiliğinden gelişiyor filmde. Hayat gibi, kader gibi, aşk gibi.Filmde mükemmel bir bütünlük sunulmasının en büyük nedeni, hiç kuşkusuz ki Julio Medem 'in elinin hem senaryoya, hem de kameraya değmiş olması.Filmde birçok defa karşılaştığımız yol ayrımları, bizi yormak yerine sadece kurguyu zenginleştirerek heyecanı arttırıyor.Kaderleri çok önceden çizilmiş bir erkek ve bir kadın. Otto ve Ana. Onların alın yazısını birleştiren bir aşk. Aşka yol gösteren bir çizgi. Kutup çizgisi.Önce Ana 'nın babası ölüyor, sonra Otto 'nun babası annesinden boşanıyor. Yalnız bu çift birleştiklerinde; gerçek aşk, aslında çocuklarının içinde filizleniyor. Aradan seneler geçiyor, anne baba ayrılıp kendilerine başka hayatlar kuruyor, Ana ve Otto birbirlerinden ayrı düşüp başka hayatlar yaşıyor ama birbirleri için yaşamaktan da hiç vazgeçmiyor. Çizgi nerede ve nasıl sona erecek?

Yorumlar (4)
Filme Yorum Yaz
kuzeydebiryer Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(5) kişi
Çevrimdışıkuzeydebiryer, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 17.09.2008 14:27
ispanyol yönetmen julio medem'in dramatik bir aşk öyküsünü anlattığı bu film, festivallerde çok sayıda ödül almasına rağmen bir o kadar da türk seyircisinin gözünden uzak tutulmuştur.bu ikilemi avrupa sineması söz konusu olduğu zaman çok görüyorum, gişeye yönelik yapımlar dışında böylesine kaliteli yapımların adı bile edilmiyor.bu konuda sersenişlerimin sonu gelmez onun için en doğrusu filme geçmek. okul yıllarında tanışan otto ve ana'nın adım adım aşkının resmedilişi, kaderin bir aşk üzerinde nasıl oyunlar oynayabileceğinin kanıtıdır bu film.kutup çizgisinin buzdan topraklarında daha öncesinde akdenizin sıcak havasında bir aşkın filizlenip kök salışını anlatmaktan uzak duran yönetmenimiz, karakter tahlillerine, kişilerle özdeşim kurmamıza imkan veren bir kurguya sadık kalacaktır.film boyunca hakim olan "mavi" atmosfer bu çözümlemeyi yapmamıza, dramatik havayı solumamıza yetip artmaktadır.hayatın acımasız oyunlar oynadığı çocukluk yıllarında tanışan otto ile ana.ailelerinde yaşanan ayrılık ve ölümle sarsılacaklar aynı evde buluşan kaderlerine el uzatıp, birbirlerini anlayan ve birbirlerini seven tek yürek olmayı başaracaklardır.otto'nun bu mutluluk arayışı, ana'ya duyduğu büyük aşk annesinin ölümüyle suçlamalara içten içe büyüyen vicdan azabı onu aşkından vazgeçmeye sürükleyecektir.hayallerini göklerde arayan gözleri ana'dan kaçış için bir fırsat ayrılık için bir neden olacaktır.bu masalsı aşk öyküsü, otto ve ana'nın aşklarının hikayesi seyredilmeyi fazlasıyla hak ediyor.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
Magnificence Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(2) kişi
ÇevrimdışıMagnificence, söylemiş
Yorum Puanı: 5.00, Tarih: 02.07.2008 12:12
filmin ödülleri -ispanya sinema yazarları ödülü, en iyi kurgu -goya ödülleri, en iyi kurgu, en iyi film müziği -ispanyol ondas ödülleri, en iyi ispanyol filmi, en iyi kadın oyuncu, en iyi film müziği -brezilya gramado film festivali, en iyi yönetmen, en iyi senaryo -atina film festivali, seyirci ödülü -venedik film festivali, altın aslan adayı
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
jervez Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(3) kişi
Çevrimdışıjervez, söylemiş
Yorum Puanı: 4.67, Tarih: 25.12.2007 20:53
tesadüf eseri izlediğim fakat iyi ki izlemişim dediğim filmlerden biridir.etkileyici..
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver
mazson Kullanıcısının Avatarı
yorumu oylayın:(4) kişi
Çevrimdışımazson, söylemiş
Yorum Puanı: 4.50, Tarih: 25.12.2007 19:49
benim için çok değerli bir film çünkü benim ilklerimden ((: çok güzel senaryosu var ve ismini içinde barındıran bir film. muhakkak izlenmesi gereken bir film etkileneceğinize garanti veriyorum.
Bu yoruma cevap verilmemiş - Cevap ver